Skip to main content

Humlebæk Station på Fredensborg Lokalhistoriske Museum

28. februar 2013

Den 1. februar har museet slået dørene op påny og er dermed klar til sæsonen 2013.

Særudstillingen ”Kend din By” om Fredensborg Kommunes fire bysamfund, Kokkedal, Fredensborg, Nivå og Humlebæk, fortsætter på andet og sidste år. I 2014 afløses den af en ny særudstilling om Fredensborg Slot.

 

Selv om særudstillingen fra 2012 fortsætter, er der alligevel en særdeles spændende nyhed at byde på. Nemlig en enestående autentisk model af Humlebæk Station. Udført af pensioneret snedkermester Hening Bannebjerre fra Humlebæk.

Modellen er en fuldstændig nøjagtig udgave af den historiske Humlebæk Station, der er bygget i 1897 og udvendigt ikke har gennemgået nogle ændringer. Det tog Henning Bannebjerre omkring to og et halvt år at bygge modellen fra 2007 til 2009. Han har selv fremstillet og brændt de godt 28.000 små mursten, der er brugt til opgaven.

Henning Bannebjerre har selv udført alt arbejde på modellen, herunder fremstillet alle anvendte bygningselementer. Den er bygget i størrelsesforholdet 1:10, idet han nøje har overholdt alle mål. Og selv farven på døre og vinduer er den rigtige ”DSB”-farve”. Arbejdet blev udført i kælderen på Humlebæk Dagcenter. Herfra nåede modellen til bebyggelsen Enebærhaven ved Humlebæk Center. Afdelingsbestyrelsen her valgte for kort tid siden at skænke modellen til Fredensborg Lokalhistoriske Museum.

Modellen supplerer den del af særudstillingen, der omhandler Humlebæk. Derved er den med til at understrege den store betydning, kystbanen fik for Humlebæk-områdets udvikling. Samtidig er det en stor oplevelse at se et så fantastisk minutiøst gennemført byggearbejde. Vi er ikke i tvivl om, at modellen bliver et stort trækplaster for udstillingen.

Vi er sikre på, at både voksne og børn vil nyde synet af Humlebæk Station på Fredensborg Lokalhistoriske Museum fortæller Niels Storgaard Simonsen, der er Museumsleder{jcomments on}

Lyt til netradio