Skip to main content

  

 

 Kommende arrangementer

Arrangementerne vises i kronologisk rækkefølge nedenfor


 Hent vores jazzpjece i Fredensborg Boghandel, Jernbanegade 9, 3480 Fredensborg, så har du alle informationerne på papir. 
 

Læs om hvordan man tilmelder sig til jazzarrangementerne i Fredensborg Jazzklub længere nede på siden (efter de kommende arrangementer)

 

Arrangementsdatoer i 2. halvår af 2024 og 1. halvår 2025:

Fredag 4. oktober 2024 - Kong Hans Kongelige Hofkapel

372014510_692026542941942_333427883867172506_n.jpg

Kong Hans Kongelige Hofkapel startede sit musikalske virke 1992, da Preben Nissen (The Spirit of New Orleans) og Jesper Koch (Swingsyndikatet) dannede et Ballroomorkester med en musikstil fra 20-erne og 30-ernes store Ballroom-danseorkestre i England og Amerika. Den swingende dansemusik fra dengang, har inspiration fra bl.a. Fletcher Henderson og Paul Whitemann. Så der er noget at glæde sig til - så husk at pudse danseskoene :-)

Orkesterets navn skyldes at øvelokalerne i sin tid lå på en skole på Kong Hans Alle i Buddinge, og i Amerika var det almindeligt at store orkestre havde royale titler. Tænk bare på Duke Ellington og Count Basie.

Besætningen, som er på 10 mand, er sammensat således. Klarinet/saxofon: Jesper Koch, Benny Nielsen og Ole Olsen. Trompet: Bertel Erichsen og Henning Løvdal. Basun: Preben Nissen. Klaver: George Forbat. Banjo/Guitar: Flemming Frederiksen. Tuba: Hans Kofoed-Nielsen og Trommer: Peter Wrangel. 

Fredag 8. november 2024 - Six Foot Stompers

SixFoot_-_foto_2022.jpeg

SIX FOOT STOMPERS er et dansk jazz-orkester, hvis historie går tilbage til 1991, hvor 6 musikere med samme interesse for jazzmusik blev enige om at “stampe” et traditionelt jazz-band i gang. Siden har bandet underholdt på en masse både danske og internationale jazzscener. Six Foot Stompers har dybe rødder i Nordsjælland og spiller dejlig dansevenlig jazzmusik, og de 6 musikere har med stor succes gæster Fredensborg Jazzklub flere gange.

De 6 musikere i bandet er følgende: 

Orkesterleder Jens Brandt (klarinet), Mogens Eghjort (trompet), Gunnar Bay (trombone), Torben Junker Larsen (banjo), Lars Nielsen (bas) og Nils Christensen (trommer).

Fredag 6. december 2024 - Hot Society Orchestra

IMG_4406.jpeg

Hot Society Orchestra har eksisteret siden 1990-erne og har gennem årene ændret i besæstningen. Spillestilen er imidlertid den samme New Orleans / Dixielandstil, som glæder et bredt publikum. Hot Society Orchestra har tidligere med succes gæster Fredensborg Jazzklub.

I dag er orkesteret sammensat af en række musikere, der også spiller i andre jazzbands med svenske Uno Helgren (Dragkedjan Jazzband) på trompet, Finn Frøsig (Finneys Jazzmen) på basun, Lars Grangård (Scandinavian Old Stars) på klarinet og saxofon, Christian Wolff (Jazzkompagniet) på kontrabas, Jørgen Fjelstrup (Scandinavian Old Stars) trommer og Preben Nissen (The Spirit of New Orleans) på banjo. Også denne aften skal der nok, ligesom der plejer, blive søgning på dansegulvet når musikken spiller på GOLFEN.

Fredag 31. januar 2025 - Doc Houlind´s Revival All Stars

FB_IMG_1638203319829.jpg

Bandet består af yngre såvel som meget erfarne musikere. Alle ejer den største lidenskab for den ægte New Orleansstil, som den blev introduceret til os af de første amerikanske bands, der kom til Europa repræsenterende jazzrevival-perioden. Det var netop den som udviklede det europæiske jazz boom i 50´og 60’erne.

Orkestret har spillet i næsten samtlige danske jazzklubber og i det meste af Europa. Herunder en årlig intensiv tourné til England. Sydafrika, Arabien og Fjernøsten er heller ikke gået ram forbi. Doc Houlind´s band gæstede Fredensborg Jazzklub i oktober 2022 til et fuldstændig udsolgt arrangement.

Repertoiret bunder dybt i New Orleanstraditionen, Alle orkestermedlemmer er dybt passionerede inden for stilen, og er alle eksperter på hver deres instrument. Vi spiller seriøse ragtimekompositioner, blues, gospel og gode gamle amerikanske popmelodier (som ofte udkom i en dansk udgave!). Alt sammen i den iørefaldende og inciterende rytmiske “revival tradition” som bl.a. George Lewis’ Band og Louis Armstrong er kendt for. Mere kendt er måske Papa Bues spillestil, hvorfra bandet naturligvis har lånt deres største hits. Søren Houlind har jo selv siddet bag trommerne i Papa Bue´s orkester.

 

Fredag 28. februar 2025 - Papa Piders Jazzband (SE)

Papa_Piders_Jazzband.jpg 

Papa Piders Jazzband har eksisteret siden 1961, hvor Revival-jazzen havde sit højdepunkt. Bandet spiller den glade jazz med inspiration fra Louis Armstrong, Sidney Bechet, Jelly Roll Morton m.fl. Bandet er hjemmehørende i Gøteborg, som de selv betegner som Sveriges jazzhovedstad.

Papa Piders Jazzband er blandt de førende svenske jazzorkestre, og er blevet kåret som Sveriges bedste traditionelle jazzband p.g.a. deres musikalitet, swing, humor og publikumskontakt. Man kan læse mere om bandet på www.papapidersjazzband.se og høre den gode musik på yoytube.

Pider Åvall, der spiller trombone har lagt navn til jazzbandet. De øvrige musikere er Sverker Nystöm (klarinet), Klas Nilsson (trompet), Claes Nordborg (bas), Bo Lindgren (trommer) og Anders Hultman (banjo) er bandets kapelmester. Næsten alle musikerne bidrager til musikken som sangere.

Papa Piders Jazzband har tidligere (2017 og 2019), med stor succes, gæstet Fredensborg Jazzklub - så vi glæder os til et genbesøg.

Fredag 28. marts 2025 - Anna Nowik´s Swing Lovers (PL)

nowik.jpg

Bandet Swing Lovers kommer fra Stettin i Polen og har en rigtig god swingende spillestil med Anna Nowik i front, både som sangerinde og som musiker på såvel trompet som trækbasun. Anna Nowik har flere gange gæstet Danmark som solist, men nu igen med sit eget polske band.

Der er tale om et forholdsvis ungt team, som har holdt fast i den gode dansejazz, men hvor repertoiret også krydres med enkelte musicalnumre med den dygtige sangerinde i front.

Bandet gæstede også Fredensborg Jazzklub i oktober 2023, og her var publikum vildt begejstret. Vi er derfor glade for at kunne byde de dygtige polske musikere og Anna Nowik velkommen tilbage til Fredensborg Golf. Og vi forventer igen fuldt hus ved arrangementet.

 

Se arrangementer i øvrige østdanske jazzklubber på www.all-that-jazz.dk 


Jazzarrangementerne i Fredensborg Jazzklub foregår i restauranten på Fredensborg Golf, Skovsvinget 25, 3480 Fredensborg kl. 19,00 - 22,00. 

Jazzarrangementerne indledes med 2 retters jazzmenu i Sweet-Spot restauranten kl. 17,30. (Vi åbner dørene kl. 17,00)

Billetprisen for jazzmenu og musik er 325,- kr. Hvis der er plads kan man deltage fra kl. 19,00 uden menu for 100,- kr.

Restauranten har rimelige priser på drikkevarer, og der kan købes kaffe og kage efter at man har spist en god jazzmenu.

BILLET- og BORDBESTILLING:

Kontakt jazzklubbens formand Ole Holde på E-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 20675225

Når man bestiller bord og billetter skal man samtidig indbetale billetprisen for det bestilte antal billetter til jazzklubbens bankkonto i Nordea: 2276 - 8128 519085

Betaling kan også ske via Mobile Pay på 20 67 52 25 


 Fredensborg Golfklub, Restaurent Sweet-spot

 

Der er indkørsel til golfbanen og til restauranten ad en lille grusvej, som en sidevej til Skovsvinget lige i skovbrynet. Kortet her under viser området i den sorte ring. grusvejen til parkeringspladsen begynder ved den viste pil. 

 Besøg vores jazzradio - jazzkanalen.dk 
 


Billeder fra tidligere arrangementer i Fredensborg Jazzklub

 

  I Restaurent Sweet-Spot i Fredensborg Golfklub   
jensensjazz    Hennin Munk Jazz3 
 norbert jazz1  norbert og ole norbert jazz2 
Carling Family2   Ulf carling lille carling family lille 
   Henning Munk Jazz doc houlin 
  På Fredensborg Store Kro  
     
  I Fredensborghusene  
fjeldtetten
     

 

 

 

 

 


Fredensborg Jazzklub er en arbejdsgruppe under Radiostøtteforeningen "Lyden" som har til formål at støtte Radio Humleborg.
Jazzklubbens startede sine aktiviteter i 1996, og afholder flere årlige jazzarrangementer i Fredensborg
Læs mere om Støtteforeningen "Lyden" her

 

  • Læst: 148599
Lyt til netradio