Skip to main content

Gadgets høster dine følsomme data

Det er ikke længere nok at købe en ny gadget. Mange kræver dine data, før du får fuld adgang til alle funktioner – og det svækker it-sikkerheden, fremhæver it-sikkerhedsekspert Leif Jensen, vært på Radio Humleborgs CyberVejret.

Læs videre

  • Læst: 105

Cybernyt: Scammerne går efter de ældre

Den stigende digitalisering betyder, at scammerne lettere end nogensinde før kan ramme den ældre befolkning, og der er specielt 5 scams, der bliver brugt for at snyde de ældre fortæller Leif Jensen, der er sikkerhedsekspert hos ESET Nordics og vært på CyberVejret på Radio Humleborg.

Læs videre

  • Læst: 197

Sikkerheden svækkes af øget konkurrence

Det er en fordel for brugerne, når de kan hente apps fra flere kilder. Men det er samtidig en svækkelse af sikkerheden, forklarer it-ekspert Leif Jensen, CBO og sikkerhedsekspert hos ESET Nordics.

Læs videre

  • Læst: 189

Kasserede gadgets i nye miljøkasser udgør et sikkerhedsproblem

I disse dage udsender Fredensborg Forsyning nogle røde miljøkasser til husstandede i kommunen, her opfordre Forsyningen til at man kan kasserer sin gamle mobiltelefon via sådan en kasse. Men er det nu også smart, for kasserede gadgets udgør nemlig et sikkerhedsproblem, udtaler Leif Jensen, sikkerhedsekspert og CBO hos ESET Nordics, som også er vært på Radio Humleborg indslag CyberVejret.

Læs videre

  • Læst: 332

Virtuel kidnapning – ny skræmmende cybertrussel

Ved hjælp af kunstig intelligens og minimal research forsøger cyber-kriminelle nu at snyde forældre til at tro, at deres barn er kidnappet, og forlanger løsepenge for at frigive barnet igen. Her fortæller it-sikkerhedsekspert Leif Jensen om scenariet og om hvad man skal gøre. Lyt også med når Radio Humleborg bringer CyberVejret med Leif Jensen.

Læs videre

  • Læst: 308

Din bil holder øje med alt, du laver

Hvis du tror, at det kun er din smartphone, der holder øje med dig, så tro om igen. Din bil ved mindst lige så meget om dig – og den sladrer og det sker i takt med at biler bliver udstyret med stadig flere computersystemer, hvor der genereres større mængder data.

Læs videre

  • Læst: 334

Nu kommer der regler for krigsførelse i cyberspace

Den internationale komite fra Røde Kors (ICRC) har for første gang nogensinde udstedt regler for krigsførelse i cyberspace, regler, der er rettet mod civile hackere. Godt initiativ, der dog kan være meget svært at håndhæve, forklarer sikkerhedsekspert Leif Jensen.

Læs videre

  • Læst: 424

5 områder it-kriminalitet vokser på

Cyberkriminalitet udvikler sig konstant, og lige nu er der 5 tendenser, der dominerer, og som vi alle bør være opmærksomme på, fortæller IT sikkerhedsekspert Leif Jensen hos ESET Nordics og vært på CyberVejret, som vi bringer på Radio Humleborg.

Læs videre

  • Læst: 445

Åbne offentlige netværk kan spore dig

Det er blevet mere reglen end undtagelsen, at alt lige fra cafeen til indkøbscentret tilbyder deres brugere adgang til gratis WiFi, og det er populært. Men det kan give problemer, for de åbne netværk udgør både en sikkerhedsrisiko, og så kan de bruges til overvåge dig med.

Læs videre

  • Læst: 442

Skolestart: Giv dit barn en it-sikker start på skolen

Over hele landet starter børn i disse dage i skolen, mange skal for første gang have en computer, og dermed udsættes for de utallige trusler, der findes på internettet. IT-sikkerhedsekspert Leif Jensen har 7 gode råd til, hvordan du bedst sikrer dine børn og deres identitet online

Læs videre

  • Læst: 483
Lyt til netradio