Skip to main content

174 gode gerninger

28. februar 2013

Fredensborg Kommunes børn har i samarbejde med skolerne og Fredensborg Bibliotekerne lavet gode gerninger til en værdi af 4.350 kroner, som går til Danmarks Indsamling.

Det kan godt være børnene normalt mukker, når der skal hjælpes med opvasken eller bæres skraldeposer ud, men sådan har det ikke været i den sidste måneds tid. Nogen forældre har måske ligefrem oplevet, at børnene har meldt sig frivilligt til at gøre en god gerning.

I så fald skyldes det, at DR Ramasjang og Palles Gavebod – Børnebiblioteket på Nettet har opfordret alle danske børn til at deltage i Danmarks Indsamlingen 2013 ved at gøre gode gerninger. Det har kunnet være alt fra huslige opgaver til at lave en tegning til farmor og i det hele taget foretage sig noget, som kunne gøre andre glade.

For hver god gerning har Lego Fonden tilbudt at give 25 kroner til den store Danmarks Indsamling, hvor pengene går til børn i Afrika.

Godhedsbeviser

Fredensborg Bibliotekerne har som bidragsyder til Palles Gavebod stået i spidsen for indsamlingen i Fredensborg Kommune. Kommunens børn har i det meste af januar således kunnet udfylde ”godhedsbeviser”, som har været lagt frem på bibliotekerne.

Det er blevet til i alt 174 af slagsen, og heraf har børn fra Langebjergskolen stået for hele 64.

Ganget med de 25 kroner fra Lego Fonden bliver det altså til i alt 4.350 kroner, som børn i Fredensborg Kommunes børn har skrabet sammen. Om det har været nok til at blive nævnt ved det store landsdækkende indsamlingsshow, måtte man skrue ind på DR fredag aften for at finde ud af.

{jcomments on}

Lyt til netradio