Skip to main content

Oplev to prisvindende forfattere i samtale på Humlebæk Bibliotek

8. februar 2024

Der er lagt op til en samtale ud over det sædvanlige på Humlebæk Bibliotek 21. februar. når Fredensborg Kommunes kulturudvalg inviterer til forfattersamtale med Theis Ørntoft og Asta Olivia Nordenhof.

Her vil to af tidens mest originale forfattere, Theis Ørntoft og Asta Olivia Nordenhof, mødes og diskutere emner som skriveproces, klimaet og krisesamfundet. Samtalen, som foregår klokken 18.30-20.00, er arrangeret af Kulturudvalget i Fredensborg Kommune og modereres af litteraturformidler ved Fredensborg Bibliotekerne Christine Fur Fischer.

I 2023 udkom Asta Olivia Nordenhofs Djævlebogen og Theis Ørntofts Jordisk. Begge romaner er store og ambitiøse på hver deres måde: Djævlebogen som anden bog i en planlagt romanføljeton med mordbranden på Scandinavian Star som omdrejningspunkt og Jordisk med sine 599 siders slægtsroman om en familie i tre generationer, hvor hver enkelt familiemedlems individuelle liv foldes ud sammen med deres indbyrdes forbundethed på tværs af generationer.

Ud over skriveproces, klima og krisesamfundet kommer samtalen også til at handle om litteratur som samfundskritik.

Asta Olivia Nordenhof modtog i 2020 European Union Prize for Literature, Per Olov Enquist Prisen og Kritikerprisen for første del i føljetonen om Scandinavian Star Penge på lommen, ligesom romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Theis Ørntoft er blevet udråbt til en af sin generations vigtige stemmer, og temaer som klimakrise og menneskets manglende forbindelse til naturen og hinanden er centrale temaer i forfatterskabet. Han har blandt andet modtaget Michael Strunge-Prisen i 2014 og Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik i 2016. Jordisk er nomineret til DR’s Romanpris 2024.

Billetter til arrangementet koster 60 kroner og kan købes via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.

Lyt til netradio