Skip to main content

Foredrag: Tag ansvar for din ”bagage” og ryd op i den

8. marts 2023

Onsdag 22. marts kl. 19.30 kan man i Kulturhuset Nødebo Kro møde Marie Brixtofte fortælle om Senfølger, bagage, oprydning

Psykolog Marie Brixtofte vil kort fortælle om sin opvækst i en dysfunktionel familie med faderen Peter Brixtofte, og de strategier, hun lærte som barn, for at opnå kærlighed og nærvær. Dernæst skal vi høre om, hvordan man erkender og tager ansvar for sin ”bagage” og rydder op i den.

Marie Brixtofte er datter af Peter Brixtofte, der var folketingspolitiker og minister og ikke mindst borgmester i Farum, indtil hans kontroversielle metoder endte med en dom for mandatsvig i den såkaldte sponsor sag. I den første halve time af sit foredrag vil Marie Brixtofte fortælle om, hvordan det var at vokse op i en dysfunktionel familie – med en far, der drak. Hun vil på hudløs ærlig vis fortælle om alle de strategier, hun lærte som barn, for at få mest mulig kærlighed og nærvær – og Marie vil invitere deltagerne til at reflektere over, hvad de selv har med i bagagen.

Resten af foredraget vil handle om, hvordan vi tager ansvar for den bagage, vi nu engang har fået med os, – og hvordan vi så kan komme i gang med at rydde op i den. Marie Brixtofte har i mange år arbejdet som psykolog, så hun kender både som professionel og som barn med bagage, hvordan vi kan arbejde med de forskellige senfølger. Marie vil præsentere egne og gængse modeller for at arbejde med blandt andet behovet for kontrol, lavt selvværd, over-ansvarlighed, søvnproblemer, problemer med at sige fra, høje krav til sig selv og andre, trangen til at misbruge, fornemmelse af kun at have sig selv at stole på, den kronisk dårlige samvittighed, følelsen af at være passager i sit eget liv, angsten for at blive afsløret, overudviklede følehorn/antenner, og hvordan vi kan blive omsorgsfulde over for os selv (selvomsorg).

Billetter til foredraget koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg på kulturhusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk. Gratis adgang med årskort.

Lyt til netradio