Skip to main content

Foredrag om True Crime i Byens Hus

19. april 2023

Alle true crime-interesserede borgere kan se frem til en spændende krimiaften, med forfatterne bag bestsellerkrimierne Vinterland og Skyggeriget Janni Pedersen, Kim Faber og drabschef Jens Møller Jensen, når Kulturudvalget i Fredensborg Kommune inviterer til foredrag i Egedal Byens Hus i Kokkedal.

Torsdag den 11. maj kl. 19.30 kommer journalist- og forfatterparret Janni Pedersen og Kim Faber sammen med tidligere drabschef Jens Møller Jensen til Kokkedal og fortæller om mødet mellem fiktionens og virkelighedens verden.

Da journalistparret researchede til deres debutkrimi, bestselleren Vinterland, var Jens Møller Jensen den første ekspert, de interviewede. Samarbejdet mellem de tre er forsat under tilblivelsen af Vinterlands efterfølgere; Satans sommer, Kvæler og Skyggeriget. Denne aften tager trioen gæsterne med bag forbrydelserne: Er der sager fra virkeligheden, som forfatterne aldrig kunne drømme om at inddrage i en roman? Kan man fx skrive en krimi med udgangspunkt i ubåds-sagen? Og hvilke overvejelser gør Jens Møller Jensen sig, når han er konsulent på tv- og filmprojekter om netop ubåds-sagen og angrebet på Krudttønden og synagogen?

De tre foredragsholdere fortæller åbent om deres møder med forbryderne bag nogle af Danmarkshistoriens groveste drabssager og taler om, hvorvidt ondskaben er noget, der er iboende i alle mennesker, eller om nogle mennesker bare er født som særligt onde?

”Vi kan se på vores biblioteker, at krimier er meget populære hos borgerne i Fredensborg Kommune. Derfor glæder vi os i Kulturudvalget til at kunne byde velkommen til denne spændende true crime-aften med besøg af to populære forfattere og den tidligere drabschef, der tager os med på en medrivende fortælling bag om nogle af Danmarks største forbrydelser og efterforskninger,” siger Ulla Hardy-Hansen, formand for Kulturudvalget.

Billetprisen er 60 kr. Billetter kan købes via www.fredensborgbibliotekerne.dk 

Adressen til Egedal Byens Hus er Egedalsvej 2, 2980 Kokkedal

Lyt til netradio