Skip to main content

Støtte til kræftramte: Genvind kontrollen over hverdagen

31. oktober 2013

Mange oplever at miste kontrol og handlemulighed i hverdagen, når de får konstateret kræft. Det kan opleves, som om sygdom og behandling har sat sig i førersædet - og man selv er passager, der bare må følge med.

 

Mange oplever at miste kontrol og handlemulighed i hverdagen, når de får konstateret kræft. Det kan opleves, som om sygdom og behandling har sat sig i førersædet - og man selv er passager, der bare må følge med.

Fredensborg kommune tilbyder nu konkret støtte til disse borgere.

Målet er at styrke den enkeltes mulighed for at genvinde kontrol og handlekraft i hverdagen.

 

I samarbejde med Kræftens Bekæmpelse er der udviklet et kursustilbud over tre dage.

Kurset handler om kræft, behandling, mad, søvn, trivsel og fysisk aktivitet. Der er mulighed for at tale med ligestillede, møde en fysioterapeut og en medarbejder fra kommunens sygedagpengeteam, en psykolog fra Kræftens Bekæmpelse og en læge fra almen praksis. Pårørende kan deltage på den 3. kursusdag.

 

I tilknytning til kurset vil der være samtale med en sygeplejerske om mulighederne for opfølgende aktiviteter som træning, rygestop, samtalegrupper m.v.

 

Kurset er for borgere, der har haft kræft og som evt. er i efterfølgende forebyggende behandling.

 

Det er rigtig godt, at Fredensborg Kommune og Kræftens Bekæmpelse på denne måde samarbejder om et rehabiliterende og sundhedsfremmende tilbud til borgere, der ellers ofte oplever at stå i et tomrum efter kræftbehandling og tæt tilknytning til hospitalet.

Dette forløb kan derudover være med til at styrke borgerens mod og muligheder for at fastholde eller genvinde tilknytningen til arbejdsmarkedet”, udtaler Hans Nissen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

 

Fakta om DIT LIV – kursus for kræftramte borgere:

 

Kurset er gratis – men kræver henvisning fra egen læge.

 

Kursusrækken finder sted i dagene 20. januar, 27. januar og 10. februar på Pleje- og Aktivitetscenter Lystholm i Fredensborg.

 

Det foregår i tidsrummet kl. 9.30 – 15.30, 10. februar dog kl. 13 – 19.

 

Uddybende oplysninger om forløbet og tilmelding findes på www.fredensborg.dk. Der ligger kursusfoldere på bibliotekerne og hos de praktiserende læger i kommunen.

{fcomments on}

Lyt til netradio