Skip to main content

Kom og lær at flyve modelfly

31. oktober 2013
SAS og de andre store luftfartsselskaber vil gerne skåne deres fly og deres passagerer. Så når piloterne skal lære noget nyt og udsættes for alle mulige tænkelige dramatiske situationer, så foregår det i en fly simulator. 

Sådan er det også med modelfly! Nordsjællands Fjernstyrings Klub, som holder til i Langstrup Mode, har plads til nye medlemmer af alle aldre men især juniorer.

Og inden disse forhåbentlig kommende modelpiloter skal ned i Mosen og flyve med NFKs rigtige skolefly, så inviteres de kommende piloter i alle aldre til at deltage i vinterens teoriundervisning kombineret med simulatorflyvning.

Højt til vejrs i Biologilokalet

Det foregår hver mandag kl. 19.00 på Baunebjergskolen, Baunebjergvej 401, Humlebæk. Og starter og landinger sker i biologilokalet, lokale 336, der for nogle aftentimer omdannes til luftrummet over Langstrup Mose – rent elektronisk. Her vil de vordende modelpiloter få lejligheder til både at flyve og styrte ned i et væk. Men forhåbningen er, at der bliver længere og længere tid mellem styrtene, og at de fleste er klar til at flyve sikkert med rigtige modelfly, når foråret kommer.

Tilbuddet om simulatorundervisning er gratis de første par gange, men derefter beder NFK om, at man melder sig ind i klubben på www.rc-nfk.dk. Dels fordi målet med undervisningen faktisk er, at det skal føre frem til rigtig modelflyvning og dermed medlemskab af en modelflyveklub, som er det eneste sted modelflyvning kan foregå under trygge og forsikringsmæssige rammer. Dels fordi simulatorflyvningen er mere end sjov og ballade. Det er faktisk lige så seriøst som i de store simulatorer, luftfartsselskaberne bruger.

Medlemsskabet af NFK er ikke gratis. Men den vordende pilot der deltager i undervisningen, vil helt uden problemer kunne spare første års kontingent i de fly, som han ellert hun i k k e smadrer, når det først kommer i luften med egne fly!

Man kan simulatorflyve både almindelige fastvingefly, svævefly og helikoptere, på NFKs flysimulatorer. Og der er altid instruktører til stede til at hjælpe til.

Skulle de kommende piloter få trang til lidt afveksling i løbet af mandagsaftnerne, er de velkommende til at kikke ned i sløjdlokalet i kælderen på samme Baunebjergskole. Dér holder en lille halv snes af NFKs medlemmer byggeaften ligeledes hver mandag og forvandler træpinde til flyvende maskiner.

{fcomments on}

 

Lyt til netradio