Skip to main content

En aften med den prisvindende forfatter Iben Mondrup

22. oktober 2023

Tirsdag den 31. oktober besøger den prisvindende og anmelderroste forfatter Iben Mondrup Louisianas Koncertsal. Iben Mondrup har gjort sin store fortælling om den grønlandske pige Tabita og hendes bror Vittu færdig med et tredje og sidste bind, der har titlen ’Bjørn’.

I ’Bjørn’ vender Tabita hjem til det land, hun blev fjernet fra som del af de mange adoptioner af grønlandske børn. Historien handler om Grønland og Danmark og forsøget på at adoptere en hel kultur og forvandle den til noget, den ikke er.

Iben Mondrup er født i København men opvokset på Grønland, hvilket har præget hendes liv og forfatterskab især. Hun har modtaget flere priser for sine bøger, blandt andet DR Romanprisen i 2015 og Blixenprisen i 2017. Den seneste udgivelse har fået stor ros blandt anmeldere, og i Berlingske udråbes Mondrup til ”en af Danmarks allerbedste forfattere”.

Mød hende til en samtale om splittede familier, splittede kulturer og et Rigsfællesskab, der aldrig er lykkedes.

Louisiana Live er gratis for museets gæster. Pladsbestilling på Politiken Billet nødvendig (gebyr 20 kr.) Arrangementet begynder kl. 19.30. Der er nummererede pladser. Læs mere på www.louisiana.dk 

Lyt til netradio