Skip to main content

Borgmester Thomas Lykke Pedersen viser flaget på søndag

5. april 2013

 

På søndag den 7. april, holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling over hele landet. Igen i år bliver det med ”Vis flaget” som slogan og blikfang. De personlige budskaber er nemlig et hit – både blandt indsamlere og bidragsydere. Én af dem er Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Når tusindvis af frivillige indsamlere går på gaden den 7. april for at samle ind til kampen mod kræft, bliver det ligesom sidste år med egne budskaber uden på tøjet. Hos Kræftens Bekæmpelse har man nemlig så positive erfaringer med ”Vis flaget”-kampagnen, at man har besluttet sig for at gentage den i år.

"Jeg støtter fuldt ud den årlige indsamling fra Kræftens Bekæmpelse. Alt for mange dør af denne sygdom, og som samfund har vi brug for at forene kræfterne, så flere kan blive helbredt. Fredensborg Kommune støtter fx den aktuelle kampagne Veninder for Vidunderlivet, der sætter fokus på livmoderhalskræft blandt kvinder. Med vaccination og screening kan sygdommen næsten udryddes. 

Derfor vil kommunen hjælpe Kræftens Bekæmpelse med at få information om HPV-vaccinen ud til så mange af kommunens unge piger i målgruppen fra 20 til 27 år, som muligt. Heldigvis kan vi se, at flere og flere lader sig vaccinere, og det er jo godt. Men der er stadig over 300 unge kvinder i kommunen, der mangler at blive vaccineret. Jeg håber, vi i fællesskab kan overbevise disse kvinder om det fornuftige i at få vaccinen – der i øvrigt er gratis resten af året”, siger Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen, der selv deltager i indsamlingen på søndag. 

Kræftens Bekæmpelses projektchef, Finn Christensen, håber, at rigtig mange danskere vil følge Thomas Lykke Pedersens eksempel og vise flaget den 7. april: - Hver 3. dansker får kræft – andre to bliver pårørende. Vi har alle en grund til at støtte kampen mod kræft, siger han.

Lyt til netradio