Skip to main content

Afrika Lever

2. marts 2013

500 børn fra Helsingør inviteres gratis i teatret.

Helsingør Teater har via et samarbejde mellem Landskrona Teater, den danske teatergruppe Passepartout og CKU/Center for Kultur med Udviklingslandene fået mulighed for at invitere børn i Helsingør til at se forestillingen ”I solens skygge”. Forestillingen er udviklet i et samarbejde med teatergruppen Le Cercle des arts vivants fra Burkina Faso.

Projektet er et unikt samarbejde, hvor europæiske og afrikanske kunstnere sammen sætter fokus på forskellene mellem det rige nord og det fattige syd og formidler det til børn. Det er politisk teater, som opfordrer børnene til selv at tage stilling.

”Vi er meget heldige at vi har fået mulighed for at præsentere forestillingen i Helsingør”, siger teaterleder Jens Frimann Hansen. ”Denne type samarbejdsprojekter er både sjældne og meget eftertragtede og det er et scoop at så mange helsingørbørn får mulighed for at se forestillingen.”

Forestillingen opføres i februar måned i Helsingør, Landskrona og i Christianssand i Norge. Derefter spiller den et par enkelte gange i Jylland inden skuespillerne fra Burkina Faso rejser hjem.

Lyt til netradio