Skip to main content

REMA 1000 overtager dele af ALDIs danske aktiviteter inkl. Fredensborg butikken

10. december 2022

ALDI har besluttet at trække sig fra det danske marked og indgået en aftale med REMA 1000 Danmark, der køber 114 af ALDI Danmarks 188 butikker. Her i blandt ALDIs butik på Wendorfsvej i Fredensborg.

ALDI har besluttet at trække sig fra det danske marked og indgået en aftale med REMA 1000 Danmark, der køber 114 af ALDI Danmarks 188 butikker. Her i blandt ALDIs butik på Wendorfsvej i Fredensborg.

Beslutningen om at forlade det danske marked er truffet som led i ALDI Nord Group of Companies' transformationsstrategi med henblik på at fokusere indsatsen på de øvrige otte europæiske markeder, hvor ALDI oplever stærk vækst, skaber bedre resultater og ser et langsigtet potentiale. Den europæiske discountkæde har derfor indgået en betinget aftale med REMA 1000 Danmark, der er en del af Reitan Retail, om overdragelse af 114 danske ALDI-butikker.

Omkring 1.600 af ALDI Danmarks ca. 2.800 medarbejdere vil overgå til REMA 1000 som led i transaktionen, der omfatter medarbejderne i de 114 butikker og på logistikcentret i Kolding samt lastbilchaufførerne fra ALDIs tre danske logistikcentre. Salg af yderligere ALDI-butikker til andre aktører end REMA 1000 vil medføre, at et øget antal medarbejdere kan sikres ansættelse.

"Efter nøje gennemgang af aktiviteterne i alle markeder har ALDI Nord truffet en vanskelig men nødvendig strategisk beslutning om at forlade det danske marked. Det er en beklagelig beslutning for mange af vores loyale og dygtige medarbejdere, som udgør rygraden i ALDIs danske forretning, og vi vil gøre vores yderste for at sikre dem den bedst tænkelige fremtid," siger Finn Tang, administrerende direktør i ALDI Danmark.

De 114 ALDI-butikker, som er omfattet af transaktionen, vil forblive åbne indtil overgangen til REMA 1000 Danmark, der er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse. Betinget af udfaldet af godkendelsesprocessen forventer REMA 1000 at konvertere og genåbne størstedelen af ALDI-butikkerne under REMA 1000-brandet.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen eller øvrige betingelser i aftalen.

Lyt til netradio