Skip to main content

Brillefirmaet Have A Look løb med årets erhvervspris

24. november 2022

Ved Fredensborg kommunes Erhverskonference, der blev holdt tirsdag den 22. november, blev årets erhvervspris uddelt.

Prisen i år gik til Have A Look der med succes praktiserer et usædvanligt stort socialt ansvar og sælger moderigtige og bæredygtige briller til hele verden fra basen i Fredensborg.

Christina Kattrup Schrøder ejer og leder Have A Look, modtog tirsdag aften årets erhvervspris af Lars Søndergaard, formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, som begrundede prisen sådan:

"Have A Look er et mønstereksempel på, hvad en virksomhed kan udrette med en bevidst og målrettet indsats for at give borgere, som på en eller anden måde er sårbare og har udfordringer, mulighed for at komme ind på vores arbejdsmarked. Og det sker i øvrigt i et godt samarbejde med kommunens jobkonsulenter. Derudover har vi lagt stor vægt på Have A Looks indsats for en grøn omstilling, hvor de blandt andet er lykkedes med at producere plantebaserede brillestel".

"Jeg vil gerne gøre en forskel for mennesker, der af den ene eller anden grund har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Borgere, der skal have et skub og hjælpes lidt på vej. Enten fordi de er kommet hertil som flygtninge og har sproglige og kulturelle udfordringer, eller måske fordi de er fysisk eller psykisk sårbare. De har fortjent en chance - og dem vil jeg gerne give et arbejdsliv. At det lykkes så godt for os, er en kæmpe tilfredsstillelse og giver os bare mod på mere"

- siger Christina Kattrup Schrøder, fra Have A Look, som i dag har seks ansatte.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen, der var med til at overrække prisen, tilføjer:

"Christina fremmer og styrker mangfoldigheden og rummeligheden på arbejdsmarkedet. Hendes virksomhed gør en særlig og stor effektfuld social indsats for en sårbar gruppe mennesker i Fredensborg Kommune. Derfor er prisen i den grad velfortjent".

Have A Look har samarbejdet med Jobcenter Fredensborg i to år med bemærkelsesværdig høj sucess. Alle som kommer i praktik bliver ansatte og bliver i ansættelsen. Virksomheden danner dermed rammen om et stærkt lille fællesskab, hvor arbejdsgiveren på alle tænkelige måder hjælper og styrker medarbejderne til integration, værdighed og selvstændighed.

En anden væsentlig årsag til Have A Look vandt prisen, er virksomhedens store indsats for at skabe bæredygtige brillestel. Efter at have afprøvet et væld af forskellige muligheder - fx brug af plast fra kasserede fiskenet og computere - blev den gode løsning at anvende planteolie. Og i dag består brillestellene af 45 pct. planteolie fra catstorplanter. Et andet godt eksempel er brilleetuierne, som nu består af brugte plastikflasker. Virksomheden har derudover gennemgået alle led i processen og genbruger alt, der kan genbruges, fx papkasser.

Billedtekst: Christina Kattrup Schrøder i midten, omgivet af Have A Look medarbejderne drifts- og salgsansvarlig, Anja Egelund-Müller og lagermedarbejder, Kamaluddin Ahmadi samt udvalgsformand Lars Søndergaard og borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Lyt til netradio