Skip to main content

Læserbrev: Robotterne indtager fodboldbanerne

19. juni 2024

Af
Heidi Boss Nyby,
Bestyrelsesformand NSPV,
Byrådsmedlem Fredensborg Byråd

Som Næstformand i Fritid & Idræts Udvalget i Fredensborg Byråd er jeg meget optaget af at sikre de bedste faciliteter til vores lokale Idrætsforeninger. Faciliteterne skal vedligeholdes på det niveau foreningslivet har behov for, for at kunne udøve deres sport på et ordentligt niveau, og vedligeholdes på tidspunkter der ikke forhindrer klubberne i at træne. Græsset på fodboldbanerne skal f.eks. naturligvis slås på dage hvor fodboldbanerne ikke er fyldt med fodboldhold.

Derfor er jeg særlig glad for at kunne skyde indfasningen af et nyt projekt omkring robotgræsklippere i gang, ved at ønske stort tillykke til Nivå Kokkedal Fodboldklub, som nu på Karsemosegård er de første som oplever at robotgræsklippere overtager klipning af banerne.

Men hvorfor skal robotterne indtage fodboldbanerne? Svaret består af 2 ord: Bæredygtighed og øget service.

Øget service til Fodboldklubber, fordi Robotklipperne gør det muligt at banerne kan klippes oftere, selv når jordbunden er blød af regn. Og øget service fordi Robotklipperne kan klippe mere fleksibelt, når der er brug for det i Fodboldklubben – Også i weekenden. Netop derfor er jeg særlig glad for at denne løsning nu igangsættes.

Robotklipperne tilføjer desuden et mere bæredygtigt aspekt til bane plejen. For de har et væsentligt lavere energiforbrug og væsentlig lavere CO2 udledning end de traktorer, som tidligere stod for bane plejen.

Faktisk svarer en traditionel traktors udledning af CO2 på bare én uge til hele 48 robotklippers samlede CO2 udledning på en hel sæson! Og det er en vigtig ændring. For nu tager vi et grønt ansvar i plejen af banerne.

Vi kombinerer den lokale sport med bæredygtighed

Det er NSPV – Nordsjællands Park & Vej, som står for bane pleje og for at køre den nye grønne Robotløsning på Karsemosegård. Som Bestyrelsesformand i NSPV er det netop vigtig for mig, at NSPV er med til at reducere CO2 aftryk og arbejde endnu mere bæredygtig her. Projektet er et vigtigt skridt i den grønne rejse som både NSPV og foreningerne er på.

Lyt til netradio