Skip to main content

Læserbrev: Solceller er endelig på vej på kommunale tage

27. juni 2024

Af Heidi Boss Nyby,
Byrådsmedlem, Fredensborg Kommune

Hvis du spejder mod tagene på Kommunens mange bygninger, ser du sjældent Solceller. Det har jeg længe ønsket at ændre. For det giver mening at placere solcellerne på de kommunale tage, i stedet for i naturen.


Men tidligere var reglerne sådan, at et solcelleanlæg, der fx skulle placeres på taget af en skole, skulle oprettes som et helt selvstændigt selskab. Det gjorde det virkelig bøvlet og dyrt for kommunerne. Nye regler gør nu det muligt for kommunerne at oprette ét selskab til at sætte solceller op på egne kommunale tagarealer og bygninger. Og derfor har vi i

Byrådet nu endelig besluttet at gøre netop det, så vi kan få gang i projektet omkring at få solceller på de kommunale tage.

Jeg ønsker egentlig ikke at skabe flere kommunale selskaber. Det ligger ikke i mit politiske DNA at skabe flere kommunale selskaber. Men for nu er dette den måde vi kan komme i gang med gældende regler. Den grønne omstilling er en bunden opgave, som vi også skal løse i Fredensborg Kommune. Og derfor må det være løsningen nu.
At sætte fart på den grønne omstilling her kan også være godt for vores lokale erhvervsliv. For etablering af solceller på kommunale tage kan være med til at skabe flere lokale opgaver for lokale erhvervsdrivende. Det er jeg altid tilhænger af.

Jeg glæder mig derfor til at se solceller på mange kommunale tage, og glæder mig over at vi nu endelig sætter energi i den grønne omstilling her.

PS: Kære Regering, Der er altså fortsat alt for mange regler og reguleringer at tage hensyn til på det grønne område – Og de regler er jo med til at forsinke den grønne omstilling lokalt. Vi ønsker i den grad at fremme den grønne omstilling, så gør det nu nemmere for os med enklere regler.

Lyt til netradio