Skip to main content

Læserbrev: Kommunens nye energiselskab er endelig tæt på start

3. juni 2024

af
Mie Stattau
Byrådsmedlem, Venstre

I februar 2022 bad jeg om at få en sag på dagsordenen til byrådet for etablering af et kommunalt selskab til produktion af vedvarende energi. Det er nemlig et lovkrav for, at Fredensborg kommune kan opsætte solenergianlæg på kommunens eksisterende bygninger.

Jeg glæder mig over, at der nu lægger et forslag klar til godkendelse på Byrådsmødet d. 24. juni, så vi kan komme i gang med at producere grøn strøm.
Rent praktisk foreslås det, at selskabet kommer til at hedde Fredensborg VE A/S og har primært formål til at være selskab for produktionen af el fra solceller på tage, men kan også bruges ved etablering af andre vedvarende energikilder fx varmepumper og vindenergi.

Selskabet tilknyttes Fredensborg Forsyning, hvor der er mulighed for at tilkøbe arbejdskraft mod fakturering. Det er positivt, at vi kan udnytte de kompetencer, som findes i Forsyningen på det område. Derfor bliver der ikke ansat medarbejdere direkte i det nye selskab.

Går etableringen igennem, har kommunen peget på Kokkedal skole og Humlebæk Hallen som mulige projekter. Venstre foreslår, at der også lægges solenergianlæg på taget på Endrupskolen, når der skal tagrenoveres pga asbest. En tagrenovering som i øvrigt skal fremmes mest muligt.

Lyt til netradio