Skip to main content

Læserbrev: Flere borgere føler sig trygge

30. april 2024

af
Suzan Daoud (S)
Byrådsmedlem i Fredensborg Kommune

Justitsministeriet har i 2023 gennemført en tryghedsundersøgelse om tryghed og tillid til politiet blandt borgerne i Danmark. Derfor glæder det mig meget, at Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse viser, at trygheden stiger i Danmark, også her i Fredensborg Kommune, hvor 87 procent af borgerne følte sig trygge i 2023.

I socialdemokratiet har vi stort fokus på, at det skal være trygt at bo og leve i Fredensborg Kommune, og at politiet er i nærheden, hvis man skulle få brug for hjælp.

I Fredensborg kommune har vi indsatser for borgere fra børnealderen og langt op i voksenlivet, og samarbejder bredt med mange både offentlige og private instanser, såsom politi, SSP, skoler, boligselskaber, foreninger og mange andre.

Det lange seje træk virker. Vi vil fastholde de gode resultater, vi har opnået igennem koordineret og målrettet kriminalitets forebyggende og tryghedsskabende indsats.

Og vi vil fortsat arbejde på at forstærke de forebyggende indsatser på det område og satse på yderligere tiltag, der skal være med til sikre den fortsatte positive udvikling.

Tryghed og tillid er selve rygraden i vores samfund. For mig er det vigtigt, at alle kan føle sig trygge, jeg er derfor glad for, at undersøgelsen understreger, at vores politiske initiativer virker.

Tryghedsundersøgelsen viser også, at der stadig er udfordringer, og det skal vi tage hånd om. Men det glæder mig, at trygheden overordnet er stigende, og at så mange borgere føler sig trygge og at mange har tillid til politiet.

 

Lyt til netradio