Skip to main content

DEBAT:...polske håndværkere

2. marts 2013

af Susanne Rasmussen (V) Bestyrelsesmedlem.

 

Det må være kommet Bo Hilsted for øre, at der er meget stor utilfredshed hos de lokale håndværker med, at kommunen har fået opført en nye skole ved brug af bl.a. polske håndværkere (selv skilte på byggepladsen var på polsk).

Hans indlæg vedrørende det nye Idrætscenter i Humlebæk, taler sit tydelige sprog; hvorfor skulle der ellers pludselig nu særskilt fremføres, at Idrætscenteret skal opføres af lokale håndværkere?

Jeg synes dette lyder meget rigtigt og støtter i den grad op om dette. Det er dog meget beklageligt, at det først er kommet på tale nu efter skolebyggeriet er færdigt i Fredensborg, der må være nogle der har sovet i timen.

Der har igennem længere tid været talt i lokalsamfundet, om brug af polske håndværkere på byggeriet af den nye skole ved Vilhelmsro. Jeg kan godt forstå, de lokale håndværkere i vores kommune, er meget forundret over at dette store projekt til ca. 135 millioner, er udført af polakker.

 

I en tid hvor man taler om arbejdsløshed og manglede vækst forstår jeg ikke, at man ikke har været opmærksom på dette problem før? Vi er også gået glip af penge til kommunekassen som f.eks. skatteindtægter fra de lokale håndværkere.
Jeg ved godt der regler vi skal overholde, men hvem siger vi ikke kan gøre dette ved at anvende lokal arbejdskraft til kommunal projekter??

DEBAT:..Lokal beskæftigelse ønskes

{jcomments on}

 

Lyt til netradio