Skip to main content

DEBAT:..Der er for langt til Frederikssund

2. marts 2013

af Kristian Hegaard, Byrådsmedlem og Medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Radikale Venstre.

Der har de seneste uger været en spændende hospitalsdebat i Nordsjælland.

De nuværende forhold for hospitalsstrukturen efter nedlægningen af Helsingør Sygehus betyder, at der i Nordsjælland vil være en overgangsfase inden færdiggørelsen af stort akut hospital i Hillerød. Her vil der således være reelle hospitaler i Hillerød og Frederikssund samt et sundhedshus med færre funktioner i Helsingør.

De seneste dage har det været nævnt, at særligt Hillerød i længere perioder har store overbelægninger på deres afdelinger og formentligt vil have det af flere omgange frem til opførelsen af det store hospital. Konsekvensen ved dette er først og fremmest en uværdig behandling af de patienter, der af den grund skal ligge på gangene på afdelinger i Hillerød.

Selvom der er et nærhedsprincip om, at borgere fra det østlige i højere grad skal til Hillerød, så kan det også få den konsekvens, at borgere fra Fredensborg Kommune kan blive sendt helt til Frederikssund ved hospitalsbesøg, når der er spidsbelastningssituationer i Hillerød. Dette er ikke en optimal situation for borgere i Fredensborg Kommune. De fleste er klar over den mindre gode offentlige trafik, der forbinder Frederikssund og Fredensborg, og dermed den tid det tager for de mange, der ikke har bil. Det må være et rimeligt krav, at borgere fra Fredensborg Kommune kan modtage behandling og genoptræning i Hillerød. Det skal sikres, idet opførelsen af superhospitalet og dermed en kapacitetsforøgelse i Hillerød forventes at tage flere år.

Derfor er det vigtigt at sikre en bedre kapacitetstilpasning i Hillerød eller ved spidsbelastning give mulighed for henvisning til hospitaler med bedre transportmuligheder i hovedstadsområdet såsom Bispebjerg eller Rigshospitalet.

Vigtigst af alt er, at borgerne skal have den behandling, der er behov for – uden større besvær. Også hvis man bor i Fredensborg Kommune.

 

Lyt til netradio