Skip to main content

DEBAT:.. Fredensborg Kommune vil tage godt imod otte nye flygtninge i dette år

28. februar 2013

Suzan Daoud (SF), næstformand i Social- og Sundhedsudvalget

Udlændingeservice har tildelt Fredensborg kommune en kvote på otte flygtninge i 2013. Sidste år modtog Fredensborg Kommune syv flygtninge.

SF byder de nye flygtninge velkommen med håb om, at de kan få et godt og tilfredsstillende liv i Fredensborg Kommune.

Når flygtninge flytter fra eget hjemland til et andet fremmed land, opstår der stort behov for ekstra støtte. Det vil være en stor hjælp og give meget tryghed i den første tid for en flygtningefamilie at få nødvendig hjælp og støtte til at klare og integrere sig i det danske samfund.

I Fredensborg Kommune er vi meget opmærksomme på dette og vil derfor sikre en god og effektiv modtagelse, der tager hensyn til, at flygtninge kommer fra en anden kultur.

Men har vi, som borgere i Kommunen, mon tænkt på, hvordan flygtninge må have det? Det er utrolig svært at skulle finde ud af at begå sig i et fremmed land – Især hvis man har mistet alt, mistet sin familie, måske har været udsat for tortur og er psykisk syg. Jeg var selv statsløs flygtning, da jeg ankom til landet som flygtning fra krigen i 1992 og derfor ved jeg godt, hvor svært det er at komme til et fremmed land og en anden kultur. Det er rigtig svært.

Om flygtninge bliver integreret og kommer til at bidrage til det danske samfund, afhænger af, hvordan vi danskere tager imod flygtninge. Her kan du og jeg gøre en indsats. Det er vigtigt, at vi i det lokale samfund tager godt imod flygtninge og giver dem en håndsrækning, byder dem velkommen og måske endda tilbyder dem vores hjælp og venskab.

Jo mere glæde du giver andre, jo gladere bliver du selv.{jcomments on}

Lyt til netradio