Skip to main content

DEBAT:..Konservativ skattepolitik

28. februar 2013

Af: Thomas von Jessen, byrådsmedlem (C)

 

I et indlæg i avisen skoser Venstres Tinne Borch Jacobsen de konservative gevinster ved seneste budtgetforlig – en sænkning af dækningsbidraget og lavere byggesagsgebyrer.

Vi er meget enige med Tinne Borch Jacobsen i, at De Konservative fingeraftryk på budgettet denne gang så langt fra kan kaldes prangende, men vi er absolut ikke enige med Venstre i, at vi burde have smækket med døren, og, som Venstre, lænet os tilbage med korslagte arme i ophøjet fornærmethed og holdt os langt fra dette budget, der ganske rigtigt har flest røde farver.

For os 0,5 promille er nemlig bedre end 0,0 promille.

De Konservative er borgerlige stemmer, der arbejder!

I denne valgperiode har vi en bred konstituering, men ved seneste budget så vi, at den førte økonomiske politik mangler samme bredde. Vi fik mindst igennem af vores mærkesager, og de røde partier og De Radikale fik mest igennem.

Vi mente, at økonomien var holdbar nok til at komme i gang med at sænke skatterne til i det mindste det niveau, som de havde før kommunesammenlægningen, men det mente det øvrige flertal altså ikke. Tilmed var en lettelse denne gang næsten gratis for kommunekassen, idet Thorning ville give kommuner, der søgte, statstilskud til skattesænkninger. Det var ærgerligt, at Fredensborg gik glip af det.

Konservative vil fortsat forfølge målet om en sænkning af personskatterne, en sænkning af grundskylden, og en yderligere sænkning – helst fuldstændig fjernelse – af dækningsbidraget. Vi har registreret, at andre borgerlige partier fokuserer hårdt på en begrænset del af skatten – grundskylden. Her er vi fuldstændig enige, men Konservative ønsker altså et bredere skattesyn.

 

Derudover skal vi også udvikle kommunen. Vi har nye ønsker på bl. a. kulturområdet, på børneområdet og på fritidsområdet. Det skal gøres økonomisk bæredygtigt, så Fredensborg Kommune også i fremtiden bliver en attraktiv bosætningskommune.

{jcomments on}

 

Lyt til netradio