Skip to main content

Ny rundkørsel med æstetiske forbedringer og øger trafiksikkerhed

15. november 2023

Projektet med etablering af en ny rundkørsel og adgangsvej til Nivå Bymidte, samt en ny venstresvingsbane til Teglsøerne er langt om længe påbegyndt.Infrastruktur – og Teknikudvalget besluttede tilbage i oktober 2019 ombygningen af Nivåvej ved Nivå Bymidte.I samme forbindelse bliver der etableret en delstrækning af en ny regnvandsledning til Øresund.

Her blev det besluttet, at der skulle etableres en rundkørsel i den nye adgangsvej til Nivå Bymidte kombineret med svingbaner til boligområdet Teglsøerne. Udvalget besluttede, at strækningen hastighedsnedsættes til 40 km/t. Ombygningerne giver æstetiske forbedringer og øger trafiksikkerhed for de krydsende lette trafikanter.

Trafikken opretholdes på Nivåvej under projektets udførelse, så der vil forsat være muligt at komme til Teglsøerne, Nivå Center og til den østlige del af Nivå.

I perioder vil der dog være en kørebane med signalregulering, som kan give forlænget rejsetid. Der vil også i perioder være lukket for adgang til stien langs Nivåvej ved Nivå Bymidte og Teglsøerne. 

Fællesudbud med Fredensborg Forsyning
Fredensborg Forsyning skal samtidig i gang med omlægning af regnvandsledninger i Nivå. Fremover bliver regnvandet udledt direkte til Øresund via nye regnvandsledninger.

Fredensborg Forsyning og Fredensborg Kommune har valgt at lave et fællesudbud for at reducere omkostninger og gener fra anlægsarbejdet.

Hele projektet udføres bæredygtigt, fordi der vil blive genbrugt materialer fra den nedlagte skole i Nivå Bymidte. Det betyder, at der spares 41 tons CO2. Det svarer til, at man kører rundt om kloden 7 gange i bil eller flyve t/r til New York 26 gange.

Lyt til netradio