Skip to main content

Musik - en ven for livet

25. maj 2023

Når Fredensborg Musikskole d. 31. maj åbner for tilmelding til næste skoleår, er det startskuddet til endnu et år, hvor mere end 400 børn ledes ind i musikkens verden, og tager del i en kreativ aktivitet, der giver oplevelser og venskaber for livet.

Musik er en fællesskabende aktivitet, et fælles sprog, der inviterer til livsglæde og gensidig udveksling af meningsfuldhed. At give et barn mulighed for at synge eller spille et instrument er at give dem en ven for livet – intet mindre!

At dyrke musik kan ske på lige så mange måder, som der er mennesker. Nogle foretrækker at sidde for sig selv med sit instrument og øve sig. Andre nørder med musikken på computer og skaber hele universer af lyd. Og så er der dem, der helst folder musikken ud i et levende fællesskab med andre.

På Fredensborg Musikskole er der tilbud, som når dem alle.

’I de seneste år har vi arbejdet målrettet med at skabe nye tilbud med undervisning i hold for de yngste årgange,’ siger musikskoleleder Maria Blum Bertelsen. ’Vi har gennem mange år tilbudt 0. klasse rytmikundervisning på holdet ’Ind i musikken’. Men til næste skoleår vil vi på alle kommunens folkeskoler også tilbyde ’Musikkarrusel’ for 1. og 2. klasse. I en musikkarrusel er der både plads til sang og bevægelse, noder og sammenspil, og som ordet ’karrusel’ antyder, vil eleverne i løbet af et skoleår på skift få lov at spille på forskellige typer instrumenter.’

En fordel ved musikskolens holdtilbud til indskolingselever er, at det foregår på barnets egen skole.

Tilmelding til næste skoleår åbner 31. maj via Fredensborg Musikskoles website: www.fredensborgmusikskole.dk Her kan man også kigge lidt rundt og blive inspireret til de forskellige undervisningstilbud.

Musikskoleåret begynder mandag d. 21. august for soloundervisning og fredag d. 1. september for holdundervisning.

Lyt til netradio