Langtidsledigheden falder i Fredensborg Kommune

Langtidsledighed er en af de mest udfordrende sociale og økonomiske problemstillinger, som både kommuner og samfund står overfor. Ifølge en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) er der markante forskelle i langtidsledigheden på tværs af kommuner i Danmark. I Fredensborg Kommune viser tallene at ledigheden er faldet med 5 pct. over en femårig periode.
I Fredensborg Kommune er der i 2024 registreret 12,1 procent langtidsledige blandt de arbejdsløse. Dette er et fald på 5 procentpoint sammenlignet med 2019, hvor andelen var 17,1 procent. Selvom der stadig er en betragtelig andel langtidsledige, er det tydeligt, at kommunen har formået at reducere langtidsledigheden markant i de sidste fem år.
Med 60 fuldtidspersoner som langtidsledige i 2024 er det et relativt lavt tal, set i forhold til landsgennemsnittet.
Selvom udviklingen er positiv, er der stadig udfordringer. Langtidsledighed er ofte en indikator på dybere strukturelle problemer på arbejdsmarkedet, såsom matchingsproblemer mellem ledige og ledige job, geografiske udfordringer eller manglende kvalifikationer. Derfor er det essentielt, at Fredensborg Kommune fortsætter sine indsatser for at hjælpe langtidsledige med at finde varige løsninger.
Fredensborg Kommune har haft en positiv udvikling med faldende langtidsledighed fra 2019 til 2024. Med et fald på 5 procentpoint i andelen af langtidsledige er kommunen på rette vej, men det kræver fortsat fokus og indsats at sikre, at langtidsledigheden holdes lav, og at de ledige får den nødvendige støtte til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Fremtiden vil kræve, at både kommunen og lokale aktører forbliver opmærksomme på udviklingen og arbejder proaktivt for at forhindre, at ledige falder ud af arbejdsmarkedet i længere tid.
Den generelle tendens i Danmark viser, at langtidsledigheden er faldet i de fleste kommuner de sidste fem år, men der er stadig stor forskel på, hvordan situationen ser ud i de enkelte kommuner. I Billund Kommune er langtidsledigheden på blot 7,2 procent i 2024, hvilket er blandt de laveste i landet, mens Ishøj Kommune har den højeste andel med 22,7 procent langtidsledige.