Skip to main content

Kvæg på Græs: Naturforbedring i Kelleris, Humlebæk

17. maj 2024

Et nyt tiltag bringer liv til kommunens tidligere landbrugsareal ved Kelleris i Humlebæk: kvæg er blevet introduceret for at afgræsse området og bidrage til naturforbedringen. Desværre har hærværk forsinket processen, men midt i maj har de første køer endelig fået muligheden for at træde ud på det grønne græs.

Afgræsningen af landbrugsarealet ved Kelleris er en del af kommunens bestræbelser på at fremme biodiversiteten og forbedre naturoplevelsen for områdets brugere. Ved at lade kvæget græsse på området håber man på at øge naturindholdet og skabe et mere varieret og levende miljø.

Selvom kvæget nu bevæger sig frit på arealet, er det stadig muligt for folk at nyde naturen og gå ture. Klaplåger er blevet etableret i hegningen for nem adgang, men det er vigtigt at huske, at hunde skal holdes i snor for at undgå at forstyrre dyrene.

For dem, der måtte have spørgsmål eller observere fejl på hegningen, står kommunens naturafdeling til rådighed. Du kan kontakte dem på telefonnummer 72 56 59 08 eller via e-mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Dyrevelfærd er i højsædet, og dyrene vil blive jævnligt tilset af dyreholderen for at sikre deres trivsel og sundhed. Med dette initiativ håber man på at skabe et smukt og velfungerende naturområde, som alle kan nyde og drage glæde af.

Lyt til netradio