Skip to main content

Kompetenceløft skal styrke indsatsen for hjerneskadede borgere

3. september 2013

Hvordan spotter man en hjerneskade?

Hvad siger den nyeste forskning om hjerneskaderehabilitering?

Hvordan styrker man det tværsektorielle samarbejde?

 

Hvordan spotter man en hjerneskade?

Hvad siger den nyeste forskning om hjerneskaderehabilitering?

Hvordan styrker man det tværsektorielle samarbejde?

Det er nogle af de temaer, som 80 kommunalt ansatte fra fire nordsjællandske kommuner vil gå i dybden med de kommende måneder, hvor de deltager i et omfattende uddannelsesforløb. Uddannelsen skal styrke de fagprofessionelles kompetencer og dermed bidrage til at forbedre indsatsen over for borgere med erhvervet hjerneskade.

 

Fire nordsjællandske kommuner – Fredensborg, Gribskov, Helsingør og Hørsholm – sætter nu i fællesskab et omfattende uddannelsesprogram i værk. Programmet skal sikre et generelt kompetenceløft hos alle de forskellige faggrupper, der har at gøre med borgere med en erhvervet hjerneskade. Det gælder terapeuter, støttepersoner, medarbejdere med koordinerende funktioner, jobkonsulenter, handicaprådgivere, visitatorer og pleje- og omsorgspersoner. Første undervisningsdag foregår i dag den 3. september i Toldkammeret i Helsingør, hvor alle faggrupper er samlet til en fælles undervisningsdag. Herefter følger 8 ugers undervisning kombineret med afprøvning af teori i praksis.  

 

Uddannelsesforløbet er for nogle af faggruppernes vedkommende tilrettelagt som et diplommodul. Det vil sige, at uddannelsen afsluttes med eksamen på bachelorniveau og kan indgå i en diplomuddannelse. For de øvrige faggrupper er forløbet tilrettelagt som et kursus, hvor der undervejs skal løses opgaver, der handler om konkrete problemstillinger fra hverdagen.

 

”Det er et ambitiøst uddannelsesprogram, vi nu sætter i søen. Selv om det handler specifikt om hjerneskader og rehabilitering, giver det vores medarbejdere et generelt kompetenceløft, som kan bruges på mange andre områder. Med dette storstilede program styrker vi en gruppe medarbejdere til at arbejde tværfagligt og tværsektorielt med henblik på at sikre sammenhængende og velkoordinerede sagsforløb. I sidste ende vil det forhåbentlig komme alle borgere med et komplekst sagsforløb til gode”, siger teamkoordinator i Helsingør Kommune, Ida Kock Møller, på vegne af projektets styregruppe.  

 

Uddannelsesprogrammet er en del af et 3-årigt projekt, som Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har initieret, og som er finansieret af en pulje på 150 mio. kr., som er øremærket til at styrke genoptræning og rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade.

{fcomments on}

Lyt til netradio