Skip to main content

Imperiets børn: da Danmark vildledte FN og Grønland for at beholde sin sidste koloni

14. september 2023

Tirsdag 26. september kl. 19 kan du på Fredensborg Bibliotek høre antropolog og ph.d. Anne Kirstine Hermann fortælle, hvad der skete, da politikere og embedsmænd besluttede at gøre Grønland til en dansk landsdel.

I bogen ”Imperiets børn” fra 2021 fortæller Anne Kirstine Hermann for første gang den dramatiske og opsigtsvækkende historie om et af de mørkeste kapitler i dansk historie og går tæt på, hvad der skete, da danske politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Det skete bl.a. ved at skjule sandheden om FNs retningslinjer for grønlænderne, ved at gå imod danske topjuristers klare anbefalinger og ved at skabe en række reformer, der skulle gøre grønlænderne mere danske. Tirsdag 26. september kl. 19 kan du møde Anne Kirstine Hermann til foredrag på Fredensborg Bibliotek.

Fortællingen ”Imperiets børn” er blevet til efter omfattende research i Rigsarkivet og Folketingets Bibliotek i København, i FNs arkiver i New York samt rejser i Grønland. Bogen indeholder derfor også øjenvidneberetninger fra grønlændere, der oplevede danskernes insisteren på at gøre de arktiske folk danske.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Foreningen NORDEN med støtte fra Fredensborg Kommunes Kulturudvalg.

Lyt til netradio