Skip to main content

Genåbning af Fredensborg Slotskirke

14. september 2023

Siden januar 2023 har Fredensborg Slotskirke være lukket for kirkelige handlinger, mens kirkerummet har gennemgår en renovering fra gulv til loft ved samme lejlighed er kirkens mere end 150 år gamle orgel også blevet restaureret og bragt tæt tilbage på sin oprindelige udformning. Nu er arbejdet ved at være tilendebragt og Slotskirken åbner den 1. oktober 2023.

Genåbningen af kirken fejres med en gudstjeneste søndag den 1. oktober klokken 10.30 hvor alle tre præster Simon Agge Drigsdahl, Ulla Hermann og Hedda Salomonsen medvirker. Desuden synger Fredensborg Slotskirkes Pigekor med dirigent Cille Buch og kirkens organist Mie Korp Sloth spiller til på det nyrestaurerede kirkeorgel.

Marcussen & Søn Orgelbyggeri har stået for restaureringen af Slotskirkens orgel. Da firmaet ligger i Aabenraa har orglet været en skilt ad og været en tur i det jyske. Orgelkonsulent Kristian Olesen har været med i restaureringen af Fredensborg Slotskirkes orgel fra A - Z. Det er med stor viden og indsigt, at han har bidraget til det gode resultat. Blandt andet er fire af orglets pibestemmer vendt tilbage fra den oprindelige disposition fra 1846 for at gengive orglet dets oprindelige romantiske klang. De 4 stemmer, som er re-etableret er: Gambe 8', Cello 8', Fugara 4', som er meget bløde og strygende stemmer, samt gemshorn 4', som er en mild fløjte.

Et orgel er et fantastisk instrument, og orglet i Slotskirken har altid udmærket sig ved en helt særlig klang, som man nu glæder sig til at høre igen - nu i en endnu smukkere udgave, som det lød da orglet blev bygget. Der afvikles derfor fire genåbningskoncerter fra den 11. oktober til den 15. oktober, hvor af den første allerede er udsolgt.

Koncerterne er med deltagelse af musikere fra Den kgl. Livgardes Musikkorps, Orgelkonsulent Kristian Olesen, Fredensborg Slotskirkes Pigekor under ledelse af Cille Buch og Slotskirkens organist Mie Korp Sloth. Ved koncerten er der valgt musik af Hartmann, Mendelssohn og Niels W. Gade fra tiden omkring orglets tilblivelse i 1846, men også en ny komposition af Jakob Lorentzen vil blive uropført for kor og orgel.

  • Onsdag 11. oktober 2023 - UDSOLGT!
  • Torsdag 12. oktober 2023 kl. 16.30-17.30 - Gratis adgang, ingen tilmelding, mød blot op.
  • Lørdag 14. oktober 2023 kl. 15.00-16.00 - Gratis adgang, ingen tilmelding, mød blot op.
  • Søndag 15. oktober 2023 kl. 15.00-16.00 - Gratis adgang, ingen tilmelding, mød blot op.
Lyt til netradio