Skip to main content

Fredensborg kommune er nu gældfri

28. november 2023

Ved byrådsmødet mandag den 27. november fejrede man at Fredensborg kommune, nu har afviklet den sidste ordinære gæld til KommuneKredit. Det sidste afdrag var på 4.738.475 kr. Renterne på gælden har i en årrække lagt beslag på store beløb af kommunens drift. Det er penge der nu kan bruges på noget andet.

Det har været et dedikeret mål for flere af de lokale politikere gennem de seneste mange år, at Fredensborg Kommune, som en af de eneste i landet kan blive gældsfri og nu lykkedes det - med alles indsats. Dermed kommer Fredensborg blandt de få kommuner i Danmark, der er gældsfri. Blandt de øvrige er Tårnby, Nyborg og Billund kommuner.

I forbindelse med budgetaffalen der blev indgået tidligere i år, sagde borgmester Thomas Lykke Pedersen om kommunens økonomi, at den er solid og at Fredensborg bliver Nordsjællands eneste gældfrie kommune og blot én af 5 kommuner i Danmark, som er gældfri, hvilket give både frihed og muligheder.

Det lån kommunen nu har betalt af på, var optaget hos KommuneKredit, der er en ganske særlig finansiel virksomhed, som er med til at sikre mere lokal værdi for borgernes penge rundt om i kommunerne og hvor de kan få enkel og hurtig adgang til finansiering af deres projekter. KommuneKredits udbetalte det første lån i Danmark helt tilbage i 1899.

Lyt til netradio