Skip to main content

Flagermus har fået nyt hjem i Gribskov

31. marts 2023

Naturstyrelsen Nordsjælland og Nationalpark Kongernes Nordsjælland har indrettet en af ​​de gamle bunkere i Gribskov til et overvintringssted for nogle af de arter af flagermus, der foretrækker kølige fugtige rum, som kældre, grotter og forhåbentlig også bunkers.Indvielsen skete onsdag den 29. marts 2023.

Bunkeren har to rum. Det ene er indrettet til flagermusene med rå træbrædder på væggene og i loftet, som flagermusene kan sidde på, når de skal hvile eller gå i vinterdvale. I det andet rum har vi lavet en lille udstilling, som fortæller om de små fascinerende dyr. Udstillingen som er åben døgnet rundt, ligger på en gul rute i Søskoven, ikke langt fra Esrum Sø.

”Med udlægningen af ​​uørt skov vil der med tiden blive en mere varieret natur og dermed flere muligheder for de forskellige arter af flagermus. Men de skal ogsaa have et sted at overvintre. Nogle bruger hule træer, men f.eks. vandflagermus og den mere sjældne frynseflagermus skal bruge rum som f.eks. en bunker. De to arter er registreret i området, så vi har en forhåbning om, at de en dag flytter ind i det nyindrettede rum.” siger naturvejleder og biolog Anne Johannisson fra Naturstyrelsen, som har været med til at lave projektet. Hun glæder sig til, at folk nu kan kigge ind i den nyåbnede udstilling.

Lyt til netradio