Skip to main content

37 teaterstykker samlet i én forestilling

11. oktober 2023

Shakespears samlede værker på 100 min. kan opleves på Nivå Teater tirsdag d. 24 oktober klokken 20.00 af Adam Long, Daniel Singer og Jess Winfield, hvor man kan opleve kostumeskift og gakkede optrin for fuld udblæsning.

Du behøver bestemt ikke kende til Shakespeare for at se stykket – tværtimod får du en hurtig indførelse i hans historie og stykker. Og på finurlig og morsom vis bliver nogle af de etiske og moralske dilemmaer ført op til vores tid, når de tre skuespillere skændes så det brager mellem stykkerne.

​”Romeo og Julie”, ”MacBeth”, ”Hamlet” og ”Othello”. De fleste kender én eller flere titler fra dramatiker William Shakespeares hånd, og på Nivå Amatør Teater opfører ”Teaterkatten” fra København nu alle 37 stykker samlet i én forestilling. På den måde er ”Shakespeares samlede værker” et ambitiøst og til tider lidt forvirrende bekendtskab, men opsætningen er samtidig også hylende morsom og letfordøjelig på en lækker måde. Alle Shakespeares stykker bliver på den ene eller anden måde berørt i forestillingen, og det hele sker på en næsten bar scene, hvor ekstremt mange kostumeskift samt flyvende parykker skaber en tempofyldt forestilling proppet med vittige og vanvittige påfund. Det var oprindeligt Teatergruppen Reduces Shakespeare Company, der i 1980’erne første gang optrådte med denne sammenlægning af alle Shakespeares tragedier og komedier i London, hvor den blev en stor publikumssucces.

I versioneringen skal man selvfølgelig lede længe efter den alvor og poesi, som Shakespeare også er kendt for, men det tilgiver man nemt, når humoren rammer så klokkeklart. Shakespeare er nemlig folkelig på den fede måde, og i ”Shakespeares samlede værker” er der noget at komme efter for både Shakespeare-jomfruer og ditto connaisseurer.

Billetter af kr. 100 på www.nivaateater.dk  el. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Billettelefon (12 - 16) 2712 2813

Lyt til netradio