Skip to main content

Puslespil på institutionsområdet i Fredensborg

19. marts 2024

Byrådet i Fredensborg kommune er ved at ligger puslespil på institutionsområdet. Et puslespil der både indbefatter dagtilbud, SFO og ungdomsskole. Man står overfor en rokade der må løses pragmatisk. Sagen er den at Ungdomsskolen, UngFredensborg, står overfor at flytte lokaler fra de nuværende på Benediktevej 33 til Alexander House på Jernbanegade.

Puslespillet består nu i at 3. klasses skolebørn eventuelt kan komme i betragtning til at overtage Benediktevej 33, i det at Dagtilbudene på N.W. gadesvej har brug for permanent ophold i lokalerne på Lundely. Men rokaden er ikke så lige til, for hvad siger de elever der går i SFO II på Benediktevej til at blive nabo til 3. klasses elever og hvordan hænger økonomien sammen. Disse dilemmaer og mange flere skal politikerne se på i fremtiden, da det er mere komplekst end som så.

Én ting der er sikker, er at UngFredensborg får ungdomsskole tilbud i Alexander House, men inden da skal huset istandsættes og lovliggøres. Der skal fjernes carport og skur og gøres plads til cykelparkering, der skal ordnes tag og laves andre fornødenheder. Ungdomsskolen var ellers klar til selv at poste penge i projektet, men det har politikerne ikke ønsket. Her vælger man at dække omkostningerne på små 500.000 kroner, fra kassen – eller nærmere bestemt, den del af kassen der er afsat til ” Bygningsændringer i forbindelse med ukrainske fordrevne”. Det er nemlig midler, som der ikke har været større behov for en hvad der var afsat.

Ungdomsskolen er meget opsat på at overtage Alexander House, i deres indstilling til politikerne synliggøre de nemlig at ungdomsklubben på Benediktevej i dag, primært har haft unge fra Vilhemsro området tilknyttet, hvorimod det har været svært ved at tiltrække de unge fra Endrup.

- Vi ser en klar fordel i at komme geografisk tættere på Endrupskolen, og derved ligge lige imellem de to skoler, skriver medarbejderudvalget fra Ungdomsskolen i deres høringssvar til politikerne.

Under byrådets behandling af sagen mandag den 18. marts sagde Bent Fischer (F) at det er en god ide at de unge får et sted i Fredensborg, med gode aktiviteter.

Byrådet besluttede at følge forvaltningens indstilling og vedtog at Ung Fredensborgs ungdomsklub og ungdomsskoleaktiviteter flytter til Alexandra House, så snart huset er gjort klar til ny brug. Dog var det lidt uklarheden om økonomien, hvilket fik borgmesteren til at bede om, at det skal tages på budgetrevisionen.

Lyt til netradio