Skip to main content

Nu er kontrakten på byggeriet af Generationernes Hus i Nivå underskrevet

9. juli 2024

Det bliver Hansson & Knudsen A/S, som skal opføre Fredensborg Kommunes hidtil største byggeprojekt, Generationernes Hus. Huset kommer til at består af en ny skole med fire spor og SFO, en ny idrætshal og en udvidelse og renovering af det nuværende bibliotek. Det hele skal stå klart i sommeren 2027 og bliver opført efter DGNB Guld standarden for bæredygtigt byggeri.

Onsdag den 3. juli underskrev borgmester Thomas Lykke Pedersen kontrakten med Hansson & Knudsen A/S, som har vundet udbuddet af byggeriet.

"Denne dag har vi alle – og især Nivås borgere – ventet meget længe på. Men nu har vi endeligt alt det formelle på plads, og snart skyder de nye flotte bygninger op – og dermed også en helt central og afgørende del af Fremtidens Nivå Bymidte.

Vi tager de nye bygninger i brug i sommeren 2027. Den nye skole og SFO bliver en fantastisk ramme for vores ca. 1.000 skoleelever.

Det bliver også et markant løft til NKK Hallen. Både med en stor ny hal, opvarmningssal, bevægelsessal og en foyer med café.

Til bibliotekets mange brugere og de mange frivillige ildsjæle i foreningslivet bliver det nuværende bibliotek både renoveret og udvidet, og der indrettes nye lokaler til SFO.

Og så vil jeg også fremhæve, at byggeriet opføres efter DGNB Guld standarden for bæredygtigt byggeri – ligesom vi allerede genbruger mest muligt fra den nu nedrevne skole. Det gælder både inventar og materialer", slutter borgmesteren.

Hansson & Knudsen A/S har hovedkontor i Odense og blev i 2016 en del af Per Aarsleff-koncernen.

Lyt til netradio