Skip to main content

Grundlovsdagen ved Højsager Mølle

26. maj 2023

Fredensborg Møllelaug inviterer til Grundlovsdag ved Højsager Mølle. Begivenheden foregår på møllebakken, Højsagervej 8 i Fredensborg. Viceborgmester i Fredensborg Kommune, Christian de Jonquières (Socialkonservativ) holde grundlovstalen og møllen er åben for adgang.

- Grundlovstalen holdes kl. 10:30 og vi kan forvente en sprudlende, men også alvorlig og aktuel tale, fortæller Niels Erik Bølling fra Fredensborg Møllelaug.

Efter talen vil møllen blive åbnet, og der vil være fri adgang indtil kl. 14:30

Fredensborg Møllelaugs frivillige, der er til stede, kan berette om denne fredede bygning, som er fra 1870. Gennem en lang periode forarbejdede den bøndernes korn til mel. I møllens indre kan man få lejlighed til at studere mange tekniske detaljer i en af datidens ”maskiner” Møllelauget byder også på kaffe, samt saft eller vand til børnene.

Da møllebakken er et offentligt, kommunalt areal med mange borde og bænke, er den et oplagt mål for en udflugt med madkurv. Da der ikke er bevilling til øl og vin, er man velkommen til selv medbringe.

På Højsager Møllebakke står et af de i alt 275 egetræer, der i 1999 blev uddelt til alle de daværende kommuner. Egetræerne skal minde os om den sikkerhed, den Danske Grundlov giver os. Der er adgang til møllen via en fællesvejen, forbi den tidligere møllerbolig og høkerbutik i nr. 6.

Lyt til netradio