Læserbrev: Om Naturbevarelse og andet i Fredensborg Kommune
Flemming Priem
Mølledammen 14 A
Kokkedal
Fredensborg Kommune gør meget for naturbevarelse. Der er flere naturområder, som er beskyttet for at bevare biodiversitet og naturskønhed. Der er for eksempel det beskyttede
lergravsområde og de beskyttede Nivå Strandenge ved vandstrandvejen i Nivå Bugt.
Kommunen har udviklet grønne stier og rekreative områder for at fremme udendørsaktiviteter og sikre adgang til naturen for borgerne. Dette inkluderer områder som Fredensborg Slotshave, Esrum sø og de beskyttede strandenge i Nivå.
Der er projekter i gang for at genoprette naturlige levesteder for fugle, insekter og hjælper til med at regulere vandkvaliteten.
Kommunen arbejder for at sikre høj vandkvalitet i søer som Esrum Sø og som kommmunens største åer – Usserød Å og Nivåen. Dette inkluderer overvågning og kontrol af spildevand og regnvandsafledning og for at forhindre forurening- til forskel på Hørsholm Kommune, der har over 100 km. blandingsvand, der ved længere regnperioder giver overløb i Usserød Å og påvirker renseanlægget i Nivå Bugt.
Luftforurening overvåges, og der initiativer for at reducere emissioner fra trafik og industri.
Dette skal fremme cykler, offentlig transport og el-biler.
Fredensborg Kommune har systemer for affaldssortering og genbrug for at reducere mængden af affald, der sendes i deponi eller til forbrændingsanlægget Norfors.
Der er indimellem kampagner for at få øget borgernes bevidsthed om korrekt affaldssortering. Så alt i alt gør Fredensborg Kommune meget for naturbevarelse, grønne stier, naturgenoprettelse, vand- og luftkvalitet og behandling af spildevand.