Esrum Sø Rundt afvikles søndag d. 27 august 2017 - for 46. gang. Der forventes mere end 3000 deltagere igen i år og der er lagt op til en løbefest som tiltrækker mange motionsløbere, eliteløbere samt børn og unge.

Esrum Sø Rundt er den klassiske udfordring for alle motionister, der gerne vil prøve kræfter med løb i kuperet terræn og i smukke, åbne landskaber. Hvis man er frisk fra sofaen, træner flere gange om ugen eller holder dig i form med løb til arbejde, så har Esrum Sø Rundt en rute for alle.

Esrum Sø Rundt, søndag d. 27 august 2017, byder på følgende udfordringer:

Kongeetapen 27 km
Slotsetapen 10 km
Prinsesse Isabella ruten 5 km - gratis start men tilmelding nødvendig - separat start for børn og for voksne
Fredensborg Børneløb 1,6 km - gratis start men tilmelding nødvendig

Esrum Sø Rundt har start-/målområde og stævneplads ved Fredensborg Slot, Slotsgade, Fredensborg. Tag hele familien med og oplev de smukke omgivelser omkring Fredensborg Slot. Der er mulighed for shopping i gågaden, hvor de handlende ekstraordinært holder åbent.

Esrum Sø Rundt har været afholdt hvert år siden 1972 og er et af Danmarks smukkeste og mest udfordrende motionsløb. Fredensborg Slot er regentparrets residens i forårs- og efterårsmånederne, og det vidtforgrenede slotsanlæg danner unikke rammer for Esrum Sø Rundt.

Hvis du deltager i 27 km Kongeetapen, får du et diplom og en stor, flot medalje – deltager du på andre ruter får du en flot løbsmedalje. Der vil være dygtige fotografer som tager billeder af alle de løbere de formår at nå imens de løber på ruten. Alle deltagere som opsnappes af de dygtige fotografer vil straks efter løbet modtage deres egne billeder sammen med deres resultattider.

Esrum Sø Rundt handler om motion, velvære og sammenhold, og der er plads til både nybegyndere og rutinerede løbere. Alle kan stadig nå at tilmelde sig via www.esrumsoerundt.dk  og gør man det inden den 1. august vil man få tilsendt sit startnummer med posten i god tid inden løbet.

Fredensborg´s forretningsgade holder ekstraordinært åbent på løbsdagen fra kl. 10-15 og forretningerne glæder sig til at tage imod de mange løbere med familie og selvfølgelig de mange tilskuere som hvert år kommer og nyder den glade løbefest i Fredensborg. Løbet støttes af Fredensborg kommune, SuperBrugsen i Fredensborg, Novo Nordisk og Løberen i Lyngby og Hillerød.

Tilskuerne har mulighed for både at heppe løberne afsted på Kongeetapen, derefter nå Esrum Sø Færgefarten til Fændrikshus hvor løberne passerer ved 14 km mærket, og tilbage med færgefarten til Skipperhuset, hvor man kan nå at skubbe sine løbere det sidste stykke opad Skipper Alle imod målområdet. Esrum SØ Rundt bliver igen årets løbefest i Fredensborg.

Startgebyrer:

27 km: 295 kr
10 km: 195 kr
5 km: 125 kr
5 km børneløb: Gratis! – sponsoreret af Fredensborg Kommune (for børn født i 2004 eller senere)
1,6 km Fredensborg Børneløb: Gratis! – sponsoreret af Fredensborg Kommune (for børn født i 2008 og senere)

Alle priser tillægges 20 kr for tilmeldingsgebyr og forsendelse (gælder ikke børneløb).

Eftertilmelding
Mulig på stævnekontoret lørdag den 26. august fra 12- 14 og på løbsdagen søndag den 27. august kl 9 til ½ time før løbsstart mod eftertilmeldingsbebyr (børneløb dog uden gebyr).

Startgebyret inkluderer
En smuk og udfordrende løbetur i Kongernes fodspor, printklart diplom, stor finisher-medalje på Kongeetapen og medalje til alle gennemførende på de øvrige ruter. Gratis billeder til alle som fanges af fotograferne – billederne får du tilsendt sammen med din løbetid lige efter løbet. Der er vand og energidrik på alle depoter samt masser af frugt, vand og energidrik i målområdet.

Præmier
Der er flotte kontantpræmier, 5.000 kr. til både den hurtigste dame og den hurtigste herre på 27 km Kongeetapen. Kontantpræmier og gavekort fra LØBEREN til alle øvrige podieplaceringer. Desuden er der fine lodtrækningspræmier fra LØBEREN, som udloddes når løberne passerer målstregen.