I weekenden deltog mere en 3000 personer ved det store løbestævne Esrum Sø Rundt, og i den kommende weekend ligger området igen asfalt til et løb, denne gang på to hjul. Det er motionscykelløbet Kongeløbet, det er arrangeret af Rotary, Humlebæk-Nivå sammen med Pedal-Atleterne i Fredensborg.

I Kongernes Nordsjælland, blandt store bøgetræer, ad stille skovstier og af landeveje med nyhøstede, duftende kornmarker. Det er her du kan få en motionscykeltur, der både gavner dig og hvor hele overskuddet går til "De Spillende Muldvarper" et projekt med svagt seende musikere. Arrangørerne støtter også et projekt med hjælp til nye, ældre motionscyklister.

Efter kongeløbet vil Monica Krogh-Meyer holde et kort indlæg om, hvordan det er at cykle på arbejde på hendes el-cykle og andre historier fra et langt arbejdsliv i DR

Motionscykelløbet afholdes i Kongernes Nordsjælland lørdag den 3. september 2016 med start på Skipperalle 6 3480 Fredensborg klokken kl. 9.30

Der vil være fire starter:

- En start for motionister og børn på 25 km.
- En start for motionister på El-cykler 25 km.
- En start for motionister på El-cykler på 65 km.
- En start for motionister og øvede på 65 km.

Ruten på 65 km køres på asfalt h, på nær de sidste 200 meter forbi slottet og ned gennem den smukke allé til målområdet. her er det brunt, fastkørt grus uden skærver.
Ruten på 25 km køres på grus igennem skoven efter Nøddebo op til asfaltvejen ved Esrum.

Mere om løbet samt tilmelding kan læses på hjemmesiden http://kongeloebet.dk