esrumserundt2016 1Mere end 3000 løbere og motionister deltog søndag den 28. august 2016 i Fredensborg Atletik Klubs traditionsrige løb, Esrum Sø Rundt. I år var de vært for 45. gang.

Deltagere var fordelt for fire kategorier, så der var udfordringer for alle motionister, dem der gerne ville prøve kræfter med løb i kuperet terræn og i smukke, åbne landskaber. Kongeetapen var rundt om Esrum Sø på 27 km, for de mindre garvede kunne man nøjes med 10 km rundt i slotsparken, omkring Sørup og tilbage til slottet. For dem der kunne nøjes med 5 km, løb man i slotsparken på den rute der hedder Prinsesse Isabella ruten og så var der børneløbet på 1,6 km - lige ledes i slotsparken.

Vejret viste sig for den gavmilde side, selv om morgenen startede med bulder og brag - ja så lod solen sig skinne over det meste af løbet. Stemningen høj blandt de mange motionister og i anledningen af jubilæet fik alle, der gennemførte løbet - en medalje - det plejer man normalt kun at få hvis man gennemfører den lange distance,

esrumsoerundt2016 vinder michael jepsenOmkring 1400 løbere tog den lange tur rundt om Esrum Sø inkl. 13 hold under Team Tvilling, der er handicappede i løbevogn med en løbene assistent.

Distancen på henholdsvis 5 og 10 km var der ca 1000 løbere og resten af deltagerne var med i børneløbet.

Det var bormgmester Thomas Lykke Pedersen, der bød velkommen og skød løbet i gang. Løbet på de 27 km. blev for herrerne, vundet af sidste års nummer to, Michael Jeppesen (Billedet), i tiden 1 timer og 32 minutter. Det var Sylvia M. Kiberenge, der blev bedste kvindelige løber i tiden 1.39. PÅ slotsetapen vandt Jonas Brandsbjerg med en tid på 34 minutter.

 

Interview med Jan Pold fra Fredensborg Atletik Klub om stævnet: