I mange år, har det været en fast tradition af Fredensborgerene samles til fakkeltog fra Fredensborg Station til Fredensborg Slot, når H.M. Dronningen flytter ind på slottet om foråret. I 2020 blev det aflyst og nu viser det sig at man heller ikke i år kan gennemføre traditionen. 

Efter planen vil H.M. Dronningen flytter til Fredensborg Slot den 9. marts 2021, det er lidt tidligere end vanligt men desværre bliver det igen i år uden kommunens populære og flotte fakkeltog. 

Kongehuset og kommunen er enige om at fakkeltoget ikke afholdes. Hvem havde troet dette da vi aflyste fakkeltoget sidste år, at vi igen i år står i denne situation. Det er rigtig ærgerligt.meddeler borgmesterkontoret i en kortfattet meddelelse til de indvoldverede parter omkring planlægningen af fakkeltoget. 

Aflysningen begrundes ikke, men det vil være oplagt at det skyldes den igangværende covid-19 pandemi.

Traditionen med fakkeltog blev startet tilbage i 1988 på initiativ af blandt andre Fredensborg Handels- og håndværkerforening og den daværende turistforening. Fakkeltoget har til tider samlet over 1000 mennesker, der alle får lov at komme helt tæt på og samles i indre slotsgård.

Der har dog ved enkeltstående tilfælde i tidligere tider, været afholdt fakkeltog.