Frem til 11. august er det muligt at komme tættere på både de indre og de ydre områder af Fredensborg Slot, og som noget nyt, kan man købe planter hjem fra Orangeriet. 

Hele juli og starten af august er højsæson for at se de kongelige gemakker og Den Reserverede Have på Fredensborg Slot.

Og som noget helt nyt kan man - i forbindelse med rundvisningen i haven - købe planter planter med hjem fra Orangeriet.  

Her er der fra i år som noget nyt indrettet en sommerbutik, hvorfra der sælges planter, der er blevet til overs i de kongelige gartnerier samt stiklinger fra haven.

Så nu er det muligt for gæsterne på haverundvisningen at erhverve skærmliljer, geranier og myrter som en souvenir fra Fredensborg Slotshave.   

Fredensborg er selvfølgelig et af Dronning Margrethes yndlingsslotte, og der er frem til 11. august mod entré rundvisning på slottet hvert kvarter i tidsrummet kl. 13-16.30.

Det gælder dog ikke, når Regentparret har residens på slottet.

Rundvisningen omfatter også Orangeriet og Urtehaven (hvert 20. minut), og der er også åbent kl. 9-17 i Den Reserverede Have, som er en del af den store historiske barokhave på Fredensborg Slot. 

Slottet har i mange år haft særstatus som regentparrets mest benyttede residens. På den guidede tur rundt ser man ikke bare Kuppelsalen, hvor mange officielle middage finder sted, Havesalen og en række andre repræsentative sale.

 Der er også mulighed for at se nogle af Dronning Margrethe og Prinsgemalens mere private gemakker.