To unikke håndlavede havebænke i asketræ i et smukt klassisk design er Fredensborg Kommunes gave i anledning af H.M. Dronningens 80 års fødselsdag den 16. april 2020. 

Traditionen tro giver Fredensborg Kommune gaver ved Kongehusets store mærkedage. Og H.M. Dronningens 80 års fødselsdag den 16. april bliver ingen undtagelse.

"På hele kommunens vegne er jeg meget stolt over at kunne overrække Hendes Majestæt Dronningen to flotte havebænke, som begge er fremstillet lokalt i Fredensborg og efter de bedste danske håndværkstraditioner. Jeg tror og håber, at bænkene vil stå smukt mange år frem og dermed være til både glæde og gavn i Slotshaven ved Fredensborg Slot", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Det er snedkermester i Fredensborg, Aage Andersen, der egenhændigt har udført det imponerende snedkerarbejde. Bænkene er udført i asketræ, som er den hårdeste træsort i Danmark. Bænkene skal stå naturligt og kun behandles med olie, så det flotte træ kommer til sin ret.

De to perfekt udførte bænke i asketræ venter på at få deres fremtidige placering i Slotshaven i Fredensborg. På billedet kan man også ane træårenes flotte spil.