I årene 1963 til 1973 tog John Stæhr en lang række billeder af den kongelige familie. Heriblandt af tronfølgeren, der i 1972 blev udråbt til Dronning Margrethe den 2. efter faderen, Frederik den 9.’s død.

Mange af John Stæhrs billeder er meget kendte og anvendes fortsat ofte i forskellige publikationer. Og nogen af dem kan i dag siges at have en ikonisk status.

I anledning af, at Hendes Majestæt Dronningen i 2020 fylder 80 år, har John Stæhr udvalgt en række af sine bedste billeder af dronningen og den kongelige familie. Disse billeder udstilles på Fredensborg Museum indtil den 31. oktober 2020.. 

Fredensborg Museum ligger i landsbyen Avderød, syd for Fredensborg på Avderødvej 19. Der er åbent tirsdag - søndag kl. 13-16 med gratis adgang. Det er museets opgave at indsamle, registrere og bevare genstande, der er relevante for kommunens historie. Museet ejes nemlig af Fredensborg Kommune, der har overladt Karlebo Lokalhistoriske Forening at drive museet.

Museets virksomhed henhører direkte under kommunens kulturelle forvaltning samt det politiske fagudvalg, der har ansvaret for den kulturelle virksomhed. Den daglige ledelse udøves af bestyrelsen for Karlebo Lokalhistoriske Forening, hvor formanden ligeledes er museumsleder.

 

Radio Humleborg har tidligere talt med John Stæhr om udstillingen. Den snak kan høres i vores Podcastmagasin Morgenkrydderen.
Se mere her og lyt med: Podcast: Genhør Morgenkrydderen fra uge 07