Færgen Stena Nautica sejler en dagstur lørdag den 6. september fra Grenaa til Hundested og retur. Anledningen er en markering af 80 årsdagen for overfartens første sejlads den 14. juli 1934. Dagen bliver markeret med en del oplevelses muligheder på begge sider af Kattegat.

Kattegat-nostalgi

Lørdag den 6. september står i færge-nostalgiens tegn med mulighed for at mindes en tid der var engang. Klaus Gotschalk fra Bushistorisk Selskab og idémand udtaler: ”Der var ikke langt fra tanke til handling, da vi i Bushistorisk Selskab konstaterede, at det nu er 80 år siden at Grenå-Hundested færgefart første gang lagde fra kaj. Tanken er at markere årsdagen med en dagstur - en ’once in a lifetime oplevelse’måske?”

Ombord på Stena Nautica vil der være udstillinger og film om overfartens historie lavet af Grenaa Egnsarkiv og Færgehistorisk Selskab. Ligesom det vil være muligt at møde tidligere medarbejdere fra ruten, bl.a. rutens forhenværende flagskipper Ejgild Skibild. På vogndækket udstiller Bushistorisk Selskab veteranbusser bl.a. en gammel Fjerritslev Bus, hvis historie er tæt forbundet med overfarten.

En dag med oplevelser

I Hundested er der 2 ½ times ophold med mulighed for oplevelser på havnen og i byen. Fra havnen kører busser til Knud Rasmussens Hus, som ligger med udsigt over Kattegat og til Hundested by. Hundested fejrer ”Sildens Dag” og har også sandskulpturfestival med temaet ”Nordisk Mytologi”.

Turismedirektør Flemming Rasmussen udtaler: ”Hos Destination Djursland hilser vi idéen med dagsturen velkommen og synes det er positivt at lave en turistevent med vores kolleger i Nordsjælland på tværs af Kattegat.” Flemming håber at mange vil tage med på turen og få genoplevet gode minder og få nye oplevelser med hjem.

Arrangementet gennemføres i et samarbejde mellem Bushistorisk Selskab og turistorganisationerne på Djursland og i Nordsjælland.

FARTPLAN: 6. september

08.15 Afgang Grenå

11.30 Ankomst Hundested

14.00 Afgang Hundested

17.00 Ankomst Grenå

Info og booking: www.visitnordsjaelland.dk

Står man på i Hundested, er der hjemtransport fra Grenå i bus.
www.bushistorisk-selskab.dk