Konfirmationssæsonen er i gang, og de næste mandage bliver derfor blå, når mange tusinde konfirmander landet over skal fejre sig selv og vennerne.

 

Desværre er de nye konfirmander også et spændende bytte for lommetyve.

Lad kontantgaverne blive derhjemme lyder rådet derfor fra Topdanmark.

 Konfirmandernes gaveborde er ofte fyldt med rundhåndede kontantbeløb, de nyeste smartphones, tablets og andre seje gadgets.

Og konfirmanderne står på spring for at komme på Blå Mandag med kammeraterne og teste den nye smartphone, købe nyt tøj og prøve forlystelser. 


Blå Mandag er en festdag for de unge konfirmander, hvor de selv bestemmer tempoet og selv sammensætter menuen. Men konfirmationsgaver såsom kontanter og dyre telefoner øger risikoen for tyverier.

”For langt de fleste konfirmander er Blå Mandag heldigvis en god oplevelse. Men der er desværre også nogle af dem, som får en trist dag, fordi de fx får stjålet deres nye mobiltelefon eller først for sent opdager, at en lommetyv har haft held til at liste pungen med penge op af tasken,” siger Michael Andersen, der er salgschef hos Topdanmark i Helsingør-området.

Skift kontanterne ud med hævekort
Med nogle enkle gode råd kan de unge heldigvis gøre det sværere for tyvene.

”I stedet for kontanter er det en god idé, at de har et hævekort med.

Det mindsker risikoen for at få stjålet mange rede penge.

Og selvom det kan være svært at vente, er det en god idé at tage den ”gamle” telefon med og lade den nye smartphone ligge til dagen efter,” siger Michael Andersen, som også opfordrer de unge til at holde sammen og øje med hinanden.

”Desuden er det en god idé, at konfirmanderne færdes i grupper, så de på skift kan holde øje med hinanden og hinandens ting, mens andre fx prøver forlystelserne i det lokale tivoli.”

Er uheldet ude, og en tyv stjæler den unges mobiltelefon, er der dækning for tabet på familiens egen indboforsikring, hvorimod fx mistede kontanter ikke erstattes ved et lommetyveri.Gode råd til konfirmanderne
·        Gå sammen i grupper
·        Lav aftaler om på skift at holde øje med tasker og poser, mens andre fx prøver forlystelser
·        Gå ikke med store kontantbeløb. Benyt i stedet hævekort
·        Lad de dyre gadgets blive hjemme