Det er en beskeden fremgang på 0,6 procent sammenlignet med året før. Nordsjælland har dermed oplevet en større vækst end alle andre landsdele undtagen Region Hovedstaden, der har en samlet vækst på 5,8 procent.

 

Syv af landets otte øvrige landsdele er faktisk gået tilbage. Hvad angår vandrehjem og lystbådehavne har Nordsjælland endda landets største vækst med en stigning på 10 procent.

Svenskerne atter tilbage

- Med 63.213 overnatninger og en stigning på 13 procent fra 2011 til 2012 er interessen fra Sverige nu næsten på niveau med 2008-tallene. I 2009 oplevede Nordsjælland et kraftigt fald i svenske overnatninger på -32 procent, men nu er det glædeligt at se, at vi har indhentet det tabte siden finanskrisen. Særligt hvad både lystbådehavne, hoteller og feriecentre angår mærker vi en massiv efterspørgsel fra svenskerne. Udover den stærke svenske vækst har danskernes ferievaner også bidraget til fremgangen. Ses der bort fra Sverige, har der derimod været nedgang i udenlandske overnatninger med fald blandt hollændere og amerikanere.

Generelt set oplever vi en lille fremgang på trods af færre campingovernatninger. Tendensen er også flere gæster med et relativt højere døgnforbrug end tidligere, siger Dorte Kiilerich, direktør for VisitNordsjælland.

Fald i Nordsjællands camping

På campingområdet har både Nordsjælland og hele Danmark erfaret et fald i overnatninger på ca. fem procent. Men det er ikke alle campingpladser, der har det svært:

- Hillerød Camping har mærket en lille fremgang inden for de seneste fire år. Jeg er ikke i tvivl om, at vi klarer os godt trods tilbagegang på andre campingpladser, fordi vi ligger så tæt på Hillerød by og centralt til de andre store byer og seværdigheder i Nordsjælland og ikke mindst København. Beliggenhed er alt, så selv om vejret svigter, har turisterne masser af muligheder, når de bor hos os. Vi har endda erfaret, at de bliver længere, når de finder ud af, at der kun er ti minutters gang fra campingpladsen til centrum med slottet, slotssøen, butikker og cafeer, siger Annette Quist, lejrchef Hillerød Camping.

{jcomments on}