Blot små to uger efter, at Magnus Heunicke har sat sig i stolen som landets nye transportminister, deltog han i et borgermøde om Kystbanens fremtid.

Det skete på Fredensborg Rådhus i Kokkedal tirsdag den 18. februar, hvor ca. 150 borger og bruger af Kystbanen var mødt frem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye minister ankom til mødet iført cykelhjelm og minister cykel.

 

 

 

 

 

 

 

Vært denne aften var Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen. Han var glad for, at den nye minister allerede var klar til at møde pendlerne:

”Sammen med de øvrige borgmestre på strækningen har jeg kæmpet for dette borgermøde i flere år, så pendlere, borgere og kommuner kan blive hørt og inddraget, inden der skal skrives under på en ny kontrakt omkring driften af Kystbanen.  Derfor er det ekstra dejligt, at den nye transportminister fastholder det løfte, hans forgænger gav om at deltage”.

 

Fælles ønskeseddel fra borgmestrene

På borgermødet var Thomas Lykke Pedersen sammen med borgmestrene fra Helsingør, Hørsholm og Rudersdal kommuner præsentere en række fælles ønsker til fremtidens Kystbane.

”Togdriften på Kystbanen skal være stabil, pålidelig og af høj kvalitet. Vi har mange pendlere, der bruger banen hver dag – og de skal kunne stole på driften. Desværre har vi alt for ofte oplevet det modsatte. Derfor er det ekstra vigtigt, at den nye transportminister sikrer helt klare – og skrappere - kvalitetskrav i den nye kontrakt med DSB. Det gælder fx i forhold til kapacitet, rettidighed og en bedre trafikinformation”, fortalte borgmesteren.

Den nuværende kontrakt med DSB Øresund udløber i 2015. Derefter bliver driften overdraget til DSB. En ny kontrakt forventes at blive forhandles på plads i løbet af foråret.

 

I panelet sad borgmester Thomas Lykke Pedersen, transportminister Magnus Heunicke, borgmester Benedikte Kiær fra Helsingør Kommune, borgmester Morten Slotved fra Hørsholm Kommune, borgmester Jens Ive fra Rudersdal Kommune, talsmanden for Pendlerklubben på Kystbanen Michael Randropp samt repræsentanter fra Banedanmark og DSB Øresund.

DR-journalist og analytiker Jens Ringberg var ordstyrer denne aften.

Søndag den. 23 feb. kan man på Radio Humleborg  i programmet Morgenkrydderen hører optagelse fra mødet.