Finanskriseårene satte sine spor på danskernes valg af antal hotelstjerner, da sommerferiehotellet på det tidspunkt skulle vælges. Således var hoteller med tre stjerner i høj kurs i den periode, hvor privatøkonomien var præget af udfordringer, men nu tør danskerne igen dykke lidt dybere i pengepungen – i hvert fald hvis man ser på, hvilken kategori af hotel, der er i vælten for sommerrejserne, som i stort tal bookes i disse uger.

Aktuelle tal for sommeren viser nemlig, at lidt over halvdelen af alle sommerbookinger har valgt de lidt dyrere firestjernede hoteller, og tages de fem- og seksstjernede hoteller med, ligger tallet på 65 % af alle sommerrejser. For et år siden valgte 40 % af alle sommerbookinger fire eller flere stjerner.

”De hårde finanskriseår viste en fremgang for hoteller med tre stjerner og samtidig et fald for hoteller med fire eller flere stjerner. Danskerne ville ud at rejse men var mere tilbageholdende, hvad gjaldt luksus og dyre, individuelle valg. Udsigten til fortsat lave renter og skattelettelser i 2013, som økonomerne peger på, kunne være det, der gør, at danskerne igen vejrer morgenluft i økonomien og derfor også øger på valg af hotelkategori”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

De gæster, der hovedsageligt booker de dyrere rejser kommer fra de større byer i Danmark som Århus, Silkeborg og Aalborg samt Storkøbenhavn og Nordsjælland som eksempelvis Hillerød, Fredensborg og Frederikssund.

Læs mere på Humleborg Onlines ferie site: www.rejse-nyt.dk