Fem lokale Diabetesforeninger samarbejder på tværs af kommunegrænserne

Sundhedseksperten Chris MacDonald gæster Diabetesforeningerne i Nordsjælland som foredragsholder ved et arrangement med overskriften: ”Kom i bevægelse – lav et U-turn og få et bedre liv med Diabetes”.

Arrangementet finder sted på Kulturværftet i Helsingør mandag den 11. november kl. 19.30 og billetsalget er netop startet.

Chris MacDonalds foredrag bygger på den serie af programmer som tidligere på året har løbet over skærmen på DR1. I programmerne afprøver han sammen med andre eksperter, hvor stærk en medicin motion, sund kost og søvn er – set i forhold til piller.

Sundhed handler om at træffe de gode valg, men det kræver den rette mentale indstilling for halvdelen af sundheden skal findes i tankerne.

Chris MacDonald motiverer og underholder igennem hele foredraget, så alle går derfra med modet til at tage det første skridt mod et sundere og bedre liv. Landsformanden for Diabetesforeningen Truels Schultz orienterer om nyt fra foreningen.

 

Bag arrangementet står fem af Diabetesforeningens lokalforeninger i Nordsjælland, i henholdsvis Gribskov, Fredensborg, Helsingør, Hillerød og Hørsholm, med Jerry Ritz formand for sidstnævnte lokalforening som initiativtager.

 

 

 

Jerry Ritz siger: ”Vi var en håndfuld lokalforeninger i det gamle Frederiksborg Amts som gik sammen om et arrangement med skuespilleren Morten Grunwald, som blev en stor succes.

Derfor var det nærliggende at fortsætte det positive samarbejde.

Vi var enige om at hvis det kunne lade sig gøre at få Chris MacDonald hertil, ville det være et scoop.

Arrangementet støttes af den fælleskommunale § 18-pulje, som netop efter amternes nedlæggelse opfordrer til foreninger arbejder sammen på tværs af kommunegrænserne.

At det blev Helsingør som blev vært for arrangementet, skyldes at Helsingør Lokalforeningen og Helsingør Kommune kunne tilbyde gode rammer for arrangementet på Kulturværftet, hvor der er plads til næsten 500 deltagere”.

En af arrangørerne John Hjort Larsen som er fungerede formand i Fredensborg Diabetesforening oplyser til Radio Humleborg : ”Alle er velkomne, den primære målgruppe er de 11.246 personer i de fem kommuner som indgår i det tværkommunale arrangement som allerede er diagnosticeret med Diabetes”.

Diabetes er i voldsom vækst, der er tale om en hastig stigning – alene i 2011 var der en tilgang i de fem kommuner på 1.229 nye diabetikere, hvilket primært tilskrives væksten i type 2 diabetes.

Oplysningsarrangementet henvender sig også til de mange som har forstadier til Diabetes. Diabetesforeningens estimat er, at 750.000 personer i Danmark i har forstadier til diabetes. 30-40% af prædiabetikere udvikler type 2-diabetes i løbet af 3-5 år.

De fem nordsjællandske kommuner vil også være repræsenteret med sundhedspersonale ved en stand i Kulturværftets foyer, hvor man kan få oplysninger om de enkelte kommuners forebyggende indsat på Diabetesområdet og høre om muligheden for at deltage i kommunernes forløbsprogrammer. Ligesom Diabetesforeningens oplysende materiale for diabetikere og populære bøger om kost vil være tilgængeligt.

Billetsalget er startet på www.billetlugen.dk

For personer der Ikke er medlem af Diabetesforeningen er billetprisen kr. 135.

Medlemmer af Diabetesforeningen kan købe billetter med medlemsrabat, ved at henvende sig til sin lokalforening. Der er omkring 2700 medlemmer i de fem kommuner.

Slip for at lave aftensmaden og kom i stedet og nyd en dejlig og inspirerende buffet på Kulturværftet.

Der vil være fokus på lækker mad til diabetikere og alle andre, der ønsker at spise godt og sundt. Buffeten vil være åben fra kl. 17.30, så gæsterne har tid til at nyde maden inden arrangementsstart kl. 19.30. Tilkøbes sammen med billetterne til kr. 149,- pr. person.

 

Billedtekst: Nordsjællandske Diabetesforeninger går sammen om Chris MacDonald arrangement, her ses arrangørgruppen der består af de fem lokalforeningsformænd. Siddende fra venstre Ninna Skousgaard (Gribskov), Annette Tvede (Hillerød) Jerry Ritz (Hørsholm), stående John Hjorth Larsen (Fredensborg) og Annette Juel Thomsen (Helsingør) (Foto: Jan Dupont)  

{fcomments on}