Mange bilister træder mindre hårdt på speederen på landevejene, og det er med til at redde liv.

Nu er Fredensborg kommune med i en landsdækkende kampagne, der skal få endnu flere til at overholde hastighedsgrænsen.

I løbet af de seneste år er gennemsnitsfarten dalet på de danske landeveje.

Det kan ses på antallet af dødsulykker i trafikken.

Der har aldrig været så få dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken som nu. 

En stor del af forklaringen er den lavere hastighed.

For at den positive udvikling skal fortsætte, er Fredensborg kommune gået sammen med Rådet for Sikker Trafik og Q8 i en ny, landsdækkende kampagne, der hedder ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del”.

 

”Vi har allerede gjort et stort arbejde i Fredensborg Kommune med at minimere risikoen for trafikulykker.

Både ved at sænke farten de steder, hvor der er sikkerhedsproblemer og ved at forbedre vejene så man fortsat kan komme hurtigt frem på gennemfartsruterne.

Og vi kan se på ulykkestallene, at det virker.

I den aktuelle fartkampagne informerer vi bilisterne om, at hvis de sænker farten bare en lille smule, betyder det, at flere vil kunne nå at bremse eller undvige, hvis der sker noget uforudset på vejen”, siger Thomas Bak formand for Trafiksikkerheds-udvalget i Fredensborg kommune.

Langs vejene i kommunen vil bilisterne de kommende uger møde skilte, der op-fordrer dem til at sænke farten en lille smule. Desuden kan man møde kampagnens budskaber i en kampagnefilm, der kommer i landsdækkende tv, samt i radiospots og på alle landets Q8-stationer og på sociale medier.

4 ud af 10 dræbte i trafikken kan reddes. Hvis alle overholdt hastighedsgrænsen på vejene, kunne 4 ud af 10 trafikdrab undgås, og mange ville ikke komme alvorligt til skade.

”Det er enormt positivt, at stadig flere overholder hastighedsgrænserne. Nu gælder det om at få resten med, så vi kan redde flere liv. For selvom det går rigtig godt med trafiksikkerheden her i landet, kan vi alle stadig bidrage til, at succesen fortsætter”, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Vær en del af en succes Vil du være en del af succesen, skal du overholde hastighedsgrænsen. For de fleste af os betyder det blot, at vi skal sænke farten en lille smule. Hvis vi alle gør det, betyder det en hel del.

Den landsdækkende kampagne ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del” afvikles fra den 7. til den 27. oktober 2013 af Rådet for Sikker Trafik i sam-arbejde med 75 danske kommuner, politiet og Q8.

Du kan se den nye, kampagnefilm på www.sikkertrafik.dk eller på www.facebook.com/sikkertrafik

Fakta:

• For høj fart er den største dræber i trafikken.

• I fire ud af 10 af dødsulykker er høj hastighed en medvirkende årsag til at ulykken skete.

• 2/3 af alle dødsulykker sker på landevejene.

• Stadig flere overholder hastighedsgrænserne på vejene – det red-der liv.

{fcomments on}